26. listopadu 2010 • 05:00

VIDEO: Pořadatelé napadli fanoušky Vsetína

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, zápas Hodonína se Vsetínem nemůže proběhnout v klidu, bez výtržností. I poslední vzájemný střet v rámci druhé ligy, ve kterém minulou středu Hodonín vyhrál 3:0, skončil potyčkou příznivců hostů s domácími pořadateli. „Padlo pár facek, nevím, proč to někdo řeší. Nic hrozného se nestalo,“ napsal člověk s přezdívkou Box na vsetínském fóru.



Na hodonínském stadionu však musela zasahovat musela policie, dva muži byli převezeni na služebnu a posléze propuštěni.

„Vsetínští příznivci chtěli před koncem utkání zapálit pyrotechniku, takzvané bengálské ohně, což je u nás nepřípustné. Když nereagovali na upozornění pořadatelské služby a akci za chviličku zopakovali, tak se to tam semlelo. Máme řád, který se prostě bude dodržovat. Vyhlásili jsme tvrdý boj proti fanouškům, kteří se neumí chovat. V žádném případě nedošlo k našemu pochybení,“ uvedla šéfka hodonínského klubu Jana Gajošová.



Poté, co si vsetínští příznivci nedali říct a hodlali za každou cenu použít propašovanou pyrotechniku, napadlo je několik pořadatelů. Byl to drsný útok zezadu, který vsetínští fans nečekali. Létaly pěsti, kopance. Do kotle byla vzápětí přivolána i policejní jednotka z Brna.

„Pořadatelská služba plně nezvládla řádění fanoušků Vsetína, proto nás požádala o spolupráci a my jsme provedli zákrok,“ sdělil pro Českou televizi Petr Zámečník, tiskový mluvčí policie.

Nejde o první incident obou táborů. V březnu 2009 se příznivci Hodonína a Vsetína po utkání poprali přímo na ledě, jeden muž byl po úderu svazkem klíčů v bezvědomí převezen do nemocnice.

Ve Vsetíně se první zápas sezony nedohrál - Havířov přijeli podpořit i rowdies Baníku Ostrava a za sebou zanechali spoušť
Ve Vsetíně se první zápas sezony nedohrál - Havířov přijeli podpořit i rowdies Baníku Ostrava a za sebou zanechali spoušť




Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud