22. září 2012 • 19:19

Lev Praha padl. Proti Astaně si připsal druhou porážku v KHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize s kazašským Barysem Astana 2:4 a připsali si v osmém utkání sezony druhou porážku. Přesto dál vedou pořadí Západní konference. O ukončení série pěti vítězství českého nováčka se dvěma góly postaral především americký útočník Brandon Bochenski. Po rekordní čtvrteční návštěvě 9033 diváků na Omsk dnes zavítalo do Tipsport Arény 4713 fanoušků, nejméně z pěti domácích zápasů.



Barys začal aktivně a hned v první minutě zahrozil při svém premiérovém startu v sezoně Antropov, posila při výluce NHL z Winnipegu.

Ve třetí minutě už kazašský klub vedl, když po pravém křídle ujel Sersenovi Žajlauov, jehož první pokus Pöpperle vyrazil, ale na dorážku už nestačil. Vyrovnat mohl Lev po Klepišově střele, ale neuspěl ani při Beljakovově trestu.

Naopak v polovině úvodní části při Hossově trestu zvýšil po Boydově přihrávce Bochenski.

Za 79 vteřin se radovali také domácí, když u levé tyče dotlačil puk za Jeremejeva Vrána a radoval se v osmém zápase sezony z první trefy v sezoně.

V 18. minutě ale opět zafungovala kanadsko-americká spolupráce v přesilovce a při Karamnovově vyloučení přidal po spolupráci s Boydem druhou trefu Bochenski.

Lev se v úvodu druhé třetiny také prosadil v přesilovce a Grigorjevův prohřešek potrestal Voráček. Posila z Philadelphie pro výluku se trefila mezi Jeremejevovy betony.

Pražané se tlačili za vyrovnáním, dvakrát pálil Surový a při Novopašinově trestu odolal Barys velkému tlaku. Hosté byli v koncovce efektivnější a v 37. minutě po střele Grigorjeva upravil z dorážky Kanaďan Dawes na 4:2.

V závěrečném dějství se domácí nejdříve ubránili při Mikušově vyloučení, ale jejich následná snaha o zkorigování stavu byla marná. Neuspěl Surový, při Litviněnkově trestu pak ani Klepiš a Jeremejev držel svůj tým i při Fadajěvově pobytu na trestné lavici. Stav nezměnila ani závěrečná power play.

Na ledě se rozpálily emoce, takhle si vyměňovali názory Hudler se Savčenkem
Na ledě se rozpálily emoce, takhle si vyměňovali názory Hudler se Savčenkem

HC Lev Praha - Barys Astana 2:4 (1:3, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Vrána (Klepiš), 22. Voráček (Mikuš, Hunkes) - 3. Žajlauov (Puškarjov), 10. Bochenski (Boyd, Dawes), 18. Bochenski (Boyd), 37. Dawes (Grigorjev). Rozhodčí: Rogačov, Safijullov - Gorděnko, Tomilov. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 4713.
Lev Praha: Pöpperle - Němec, Sersen, Mikuš, Hunkes, Porseland, Oystrick - Klepiš, Vrána, Hudler - Voráček, Christensen, Novotný - Surový, Mikúš, Hossa - Řepík, Karamnov, Cingel. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.
Astana: Jeremejev - Savčenko, Litviněnko, Novopašin, Hutchinson, Fadějev, Grigorjev - Antropov, Solarjov, Gavrilin - Boyd, Dawes, Bochenski - Spiridonov, Upper, Ruděnko - Puškarjov, Poliščuk, Žajlauov. Trenéři: Vladimir Krikunov a Ivan Krivonosov.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud