Jakub Hlaváč
18. dubna 2014 • 05:30

Ještě měl mít sádru, ale Klepiš už chce hrát. Naskočí do finále?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Výjimečně dobře zná útočník Jakub Klepiš cestu k vítězství. Dvakrát dobyl Gagarinův pohár, je mistr světa. Teď chce slavit v dresu Lva. Bojuje kvůli tomu nejen se soupeři, ale především s vlastním tělem. Stále kurýruje zlomené zápěstí.



Po druhém semifinále s Jaroslavlí přišel za doktorem a dostal sádru. Na měsíc, bylo mu řečeno. Sám kalkuloval s dvanácti dny, nakonec mu krunýř na ruce řezali ještě dřív. Teď už zase bruslí, spoluhráčům hází svoje oblíbené žabičky.

„Ještě nejsem úplně stoprocentní, ale každým dnem se cítím lépe. Bolest je znát jenom v těch krajních mezích, pomáhám si fixací,“ říkal v úterý. Znovu ukazuje, jak silnou má vůli. Jiní by boj vzdali, on vytrvá.

Ačkoliv šance, že ještě zasáhne do zápasu, není stoprocentní. Dobře ví, že: „I když budu úplně zdravý, tak bude záležet na trenérovi, jestli mě postaví.“ Pokud se bude Pražanům dařit, nebude k tomu důvod.

Přesto je pro ně Klepiš důležitý. Je jedním ze srdcařů kabiny, strůjcem žertů a dobré nálady. Vidíte na něm, jak si s tímhle kolektivem rozumí. Už proto odmítá marodit. Chce si užívat parádní atmosféru, která teď ve Lvu panuje.

„Ráno přijdete do šatny a už se rozjedou vtípky, všichni se baví. Ta nálada je opravdu vynikající. Těžko to jde srovnat s tím, co jsem zažíval v Rusku. Tam jsme taky byli dobrá parta, ale tady je to přeci jen dost jiné. Oni nemají stejný styl humoru jako my,“ porovnával.

Fanoušci jsou nám teď blíž, vyhlíží finále Lvi Thörnberg a Mäenpää
Video se připravuje ...

Pak poradil, co bude podle jeho zkušeností klíčem k úspěchu. „Důležitá bude trpělivost, jít do všeho na sto procent. A neztrácet hlavu, když se něco nepodaří, protože ta série může být hodně dlouhá. Věřím, že s naší současnou formou ji zvládneme,“ bilancoval.

V roli žolíka bude doufat, že se jeho vize naplní. Znamenala by pro něj zkompletování hattricku. A mít tři vítězství v KHL za šest let její existence by opravdu nebylo špatné.

První finále sledujte od 15.00 v naší podrobné ONLINE reportáži zde»

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud