17. dubna 2014 • 23:00

Lev odletěl se zpožděním kvůli zapomenutému pasu, ale už je v Magnitogorsku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Natěšení, ale zároveň v poklidu a soustředění dorazili dnes hokejisté Lva Praha do Magnitogorsku, kde je v pátek a v neděli čekají úvodní souboje finále Kontinentální ligy proti domácímu Metallurgu. V městě ležícím na řece Ural si chtějí vybudovat dobrou pozici pro následné pokračování série v Praze.



Pražané si dnes ještě v české metropoli zatrénovali, až poté následoval přesun na letiště, který zpestřil mladý gólman Jan Lukáš. Na Bílé Hoře vysadila výprava týmovou trojku z autobusu, protože dvacetiletý Lukáš zjistil, že zapomněl pas. Let ze starého ruzyňského letiště poté nabral menší zpoždění a Lukáš si po opožděném nástupu do letadla vyslechl od spoluhráčů ironický jásot a přátelské narážky.

Po více než čtyřech hodinách pak letadlo přepravující jediného českého zástupce v KHL bezpečně přistálo na ruské půdě v Čeljabinské oblasti. S ohledem na přičtení čtyř hodin kvůli časovému posunu již za tmy. "Bylo to tak nějak jako vždycky, nějaký čas se prospal, někdo kouknul na filmy, poslechl hudbu, žádné novinky," řekl kapitán Jiří Novotný.

Z toho, že jdou na jednoho z největších favoritů soutěže, jemuž na lavičce vládne proslulý Mike Keenan, Pražané nejsou nijak nervózní. "Spíš se těšíme. Ale samozřejmě je to určitá tíha na psychiku tím, že to je finále. Ta euforie je samozřejmě veliká, ale my si to chceme nejen užít, ale chceme to samozřejmě vyhrát," zdůraznil Novotný.

"Nejsme pasovaní do role favorita, ale je to play off a šance je vždycky. Ty šance jsou vyrovnané," odhaduje útočník Petr Vrána. "A pro nás je to skvělý zážitek, nikdo nás nepasoval do toho, že bychom měli být až ve finále. Nějaká nervozita se asi dostaví v pátek, ale je každopádně dobře, že už to po pauze začíná a bude se hrát," dodal Vrána.

V pátek čeká po snídani Lvy společná procházka z hotelu po okolí, týmová schůzka s krátkým videem, oběd a pak už přesun do arény na úvodní bitvu o Gagarinův pohár. "Rozbruslení jako obvykle po nástupu kouče Kariho Jalonena nebude. Každý trenér to má v tomto ohledu jinak, Kari zkrátka jde touto cestou a věří, že v den zápasu rozbruslení není potřeba," vysvětlil zástupce klubu Ondřej Kalát.

První díl finálové série KHL začne v Magnitogorsku v pátek v 15:00 SELČ.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud