18. dubna 2014 • 17:00

Skvělý začátek! Lvi na úvod finále KHL porazili Magnitogorsk 3:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha zvítězili v úvodním finálovém duelu KHL na ledě Metallurgu Magnitogorsk 3:0. Pražané si vypracovali slibný náskok již v první polovině zápasu; skóre otevřel při přesilovce bek Martin Ševc, druhý gól přidal Petr Vrána. V závěru potvrdil výhru Justin Azevedo. Čisté konto vychytal Petri Vehanen.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 15:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
0:3
ONLINE
18. dubna
15:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 13:35. Ševc, 24:35. Vrána, 58:16. Azevedo

Sestavy

Domácí: Košečkin (Pečurskij) – Birjukov, Antipin, Chabarov, Těreščenko, Ibragimov, Lee, Maleňkich – Mozjakin, Zaripov, Kovář – Potěchin, Kazijonov, Pare – Junkov, Kosov, Platonov – Malinovskij, Osala, Brent – Timkin.

Hosté: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Zackrisson, Novotný (C), Azevedo – Sekáč, Vrána, Thörnberg – Ullström, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai.

Rozhodčí

Bulanov, Kulakov – Birin, Zacharenkov

Stadion

Metallurg Ice Arena

Po úvodním představení hostujícího týmu, které bylo podbarveno proslulou písní Ivana Mládka Jožin z bažin, zatímco na kostce nad ledem běžely záběry české metropole, Karla Gotta a lidí v restauračních zařízeních, zatleskalo hlediště sportovně po skončení české hymny.

Tím ale přívětivost skončila a fanoušci ve vyprodaném hledišti hnali na zteč svůj tým vedený známým koučem Mikem Keenanem. Ten poslal kromě obávané první formace do hry zcela jinou sestavu oproti té, která byla v zápisu o utkání. Výraznou komplikací byl ale v 11. minutě trest Antipina na pět minut a do konce utkání poté, co nevybíravě zasáhl Vránu.

Při přesilovce měl šanci Sekáč, nebezpečné bylo i nahození Němce, ale Lvi nakonec přece jen trestali, když vše před sebou propálil od modré čáry Ševc. Vyrovnat mohl v 16. minutě český forvard ve službách domácích Kovář, osamocený na hranici brankoviště ale zakončil jen do Vehanena.

Lev zvládl výtečně i druhou třetinu a měl v ní i první větší příležitost: Cingel obětavě vybojoval puk, Matai zakončoval z mezikruží, jenže zamířil těsně mimo. Ve 25. minutě ale Sekáč předložil puk Vránovi, který se neukvapil se zakončením a bekhendem jej poslal nad ležícím Košečkinem pod horní tyčku.

Odpovědí byla šance Kováře, který ale tečoval těsně vedle. Magnitogorsk pak přitlačil hosty v početní výhodě, tečované Parého nahození se ale nevešlo mezi tyče. Těsně před přestávkou pak jeli dva na jednoho Cingel s Ridderwallem, Košečkin je však vychytal.

Ruský celek sice ve třetí třetině zkoušel ještě zvýšit obrátky, jenže konsolidovaní a pozorně hrající hosté mu toho příliš nedovolili. A když už se někdo z domácích přece jen dostal do zakončení, s pověstným finským klidem ho o radost připravil Vehanen. Zmar domácích dovršil při závěrečné power play Azevedo.

Metallurg Magnitogorsk - Lev Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Ševc (Azevedo), 25. Vrána (Sekáč, Thörnberg), 59. Azevedo (Novotný, Zackrisson). Rozhodčí: Bulanov, Kulakov - Birin, Zacharenkov. Vyloučení: 0:4, navíc Antipin (Magnitogorsk) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 0:1.

Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, J. Birjukov, Malenkych, Lee, S. Těreščenko, Chabarov, Ibragimov - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Timkin, Brent, Platonov - Juňkov, Potěchin, Paré - Kosov, Kazionov, Osala - Malinovskij. Trenér: Mike Keenan.
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal, Jaakola - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Ullström - Ridderwall, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud