Jakub Hlaváč
20. dubna 2014 • 16:18

VIDEO: Rvačka na ledě! Hráči Lva sundali rukavice v hromadné bitce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srovnáno. Hokejisté Lva druhý zápas v Magnitogorsku prohráli, ve finále KHL tak mají oba týmy po jednom vítězství. Druhý duel však nenabídl jen výsledek 4:1 pro domácí. Byl plný tvrdých zákroků a bitek. Takhle série ještě bude pořádně emotivní.



Shozené rukavice, rány pěstí, nájezdy do gólmana. Tohle nebylo zrovna čisté klání. Rusové moc dobře věděli, že páteční porážce musí přidat. A přidali především kolem mantinelů. Snažili se své soky srážet, osekávat. Dostat se jim pod kůži.

Za stavu 0:2 v neprospěch hostí už došlo na první rohovnické souboje. „Občas vám může taková rvačka pomoci otočit výsledek,“ vysvětloval Justin Azevedo, jediný střelec Pražanů.

Nejaktivnější byl v ručních výměnách jednoznačně obrovitý Kanaďan Ryan O´Byrne. Nejprve jeho sílu pocítil Tim Brent, před závěrečnou sirénou si ještě pohrál s Vladimirem Malenkychem. Jasně naznačil, že do jeho parťáků nikdo jen tak vrážet nebude.

Nejdrzejší z hráčů Metallurgu byl Bogdan Potěchin, který při průjezdu brankovištěm podrazil brankáře Petriho Vehanena. Okamžitě ho trestal Petr Vrána. Sudí u boxu trestoměřičů často sepisovali dlouhé seznamy vyloučených.

Předvedl se i Michal Řepík. Technický střelec si vyšlápl na Francise Parého, kterého v souboji jasně přemohl. „Nevyhledávám to, ale když je potřeba tímhle stylem zakročit, nebráním se,“ říkal po utkání.

„Pochybuji, že by se něco změnilo v dalším průběhu finále. Takhle už to asi bude vypadat pořád, bude to hodně ostré,“ předpokládal před stěhováním do Prahy. Tady se odehrají v úterý a čtvrtek bitvy číslo tři a čtyři.

Vyprodaná O2 Arena slibuje parádní atmosféru a může se těšit na hokej nejvyšší evropské kvality. První dvě setkání to jasně naznačila.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 4. • 13:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
4:1
ONLINE
20. dubna
13:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
Góly

Domácí: 23:03. Potěchin, 33:19. Zaripov, 34:54. Kovář, 40:44. Mozjakin

Hosté: 56:35. Azevedo

Sestavy

Domácí: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Maleňkich – Mozjakin "C", Zaripov, Kovář – Pare, Potěchin, Grigorenko – Platonov, Kosov, Juňkov – Brent, Osala, Malinovskij – Timkin

Hosté: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Novotný "C", Azevedo, Zackrisson – Vrána, Sekáč, Thörnberg – Řepík, Kapanen, Ullström – Ridderwall, Cingel, Matai

Rozhodčí

Bělov Alexej, Odins Eduard – Michel Alexej, Šichanov Roman

Stadion

Metallurg Ice Arena

Návštěva

6906 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud