24. dubna 2014 • 04:40

Střet hokejových světů. Baví vás víc finále extraligy, nebo KHL?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | S trochou nadsázky se dá říci, že v Česku právě probíhá střet dvou hokejových světů. Proti sobě stojí finále KHL s pražským Lvem a boj o extraligový titul mezi Kometou a Zlínem. Baví vás víc nablýskaná mezinárodní soutěž, nebo souboj tradičních českých týmů?



Co se týče rozpočtu, mohl by si Lev koupit Kometu se Zlínem hned několikrát, o soupeři Pražanů Metalurgu Magnitogorsk ani nemluvě: ruští oligarchové utápí v klubech KHL obří částky.

S tím pak logicky souvisí i poměr hvězd na ledě při finále soutěže, která vznikala s cílem vyrovnat se NHL. I proto se Lvu podařilo v Praze vyprodat luxusní O2 Arenu.

Lev zařídil rekord KHL. Lepší atmosféra než na nároďák, žasli hráči
Video se připravuje ...

Fanoušky určitě baví i představa, že tým, který je doma v Česku, vyfoukne Gagarinův pohár Rusům. „Myslím, že KHL je na vyšší úrovni než česká extraliga a v Česku to dokážou lidi ocenit a snad si naše mužstvo ještě více oblíbí,“ říká sportovní manažer Lva Rašid Chabibulin (rozhovor s ním čtěte ve čtvrtečním Sportu!)

Peníze ale nejsou všechno – boj o český extraligový titul mezi Kometou a Zlínem nabízí střet dvou tradičních regionálních rivalů, kterým žije celá jižní Morava. Obě haly při zápasech praskají ve švech, venkovní zápasy svého klubu pak sledují stovky a tisíce fanoušků na náměstích ve Zlíně i v Brně.

Přenosy extraligového finále navíc nabízí ČT Sport, na rozdíl od KHL, která běží na placeném kanálu Sport 1. Která z finálových sérií zaujala víc zrovna vás? Hlasujte v naší anketě!

Trofej pro vítěze KHL Gagarinův pohár navštívila redakci deníku Sport
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud