24. dubna 2014 • 21:29

Rekordní návštěva výhru nepřinesla: Lev s Magnitogorskem padl

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha podlehli ve čtvrtém finálovém utkání Kontinentální ligy Magnitogorsku 3:5 a stav série je vyrovnaný 2:2. Klíčovou roli v utkání sehrál čtyřmi gólovými asistencemi nejproduktivnější hráč play off Sergej Mozjakin.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 4. • 19:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
3:5
ONLINE
24. dubna
19:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
Góly

Domácí: 07:10. Ullstrom, 17:13. Azevedo, 26:02. Němec

Hosté: 03:57. Chabarov, 18:22. Antipin, 34:02. Antipin, 40:38. Zaripov, 44:07. Zaripov

Sestavy

Domácí: Vehanen (Engren) – Maenpaa, Ševc, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Azevedo, Novotný, Zackrisson – Sekáč, Vrána, Thornberg – Řepík, Kapanen, Ullstrom – Ridderwall, Cingel, Matai

Hosté: Košečkin (Pečurskij) – Birjukov, Antipin, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Malenkich, Malinovskij – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Kazionov, Potěchin, Pare – Kosov, Junkov, Platonov – Timkin, Brent, Osala

Rozhodčí

Stadion

02 Aréna, Praha

Návštěva

17 073 diváků

Lev opět překonal rekord KHL v návštěvnosti díky přítomnosti 17.073 diváků, v úterý jich v O2 areně bylo 16.435. Série pokračuje v sobotu od 13:00 SELČ na ledě Magnitogorsku, jistě se bude hrát i v pondělí znovu v Praze.

Kouč Lva Kari Jalonen udělal oproti úternímu duelu dvě změny v útoku - Birnera nahradil Ullström a Kubalíka Ridderwall. Právě Ullström hned v úvodu prověřil Košečkina, na druhé straně pálil Paré.

Ve čtvrté minutě se radoval Metallurg, když po Timkinově přihrávce zamířil přesně z pozice za levým kruhem Chabarov. Magnitogorsk byl při chuti, další šance měli Juňkov a znovu Paré. V 7. minutě se Kovářův elitní útok dostal do přečíslení tří na jednoho a Zaripov po Mozjakinově nabídce trefil levou tyč.

Ondřej Němec v souboji s KovářemFoto Barbora Reichová (Deník Sport)

Za minutu udeřil Lev. Kapanen vyzval Ullströma, který se trefil z mezikruží pod Košečkinovu vyrážečku. Pak ujel domácí obraně Timkin, ale při zakončení mu odskočil puk.

Na druhé straně vyřešil Vrána přečíslení individuálně a ztroskotal na betonu gólmana Magnitogorsku. Metallurg pak vyslal na Vehanena několik nebezpečných střel, ale v 18. minutě Lev otočil stav.

Zackrisson předal puk Azevedovi, který za hranicí levého kruhu vystřelil přesně k pravé tyči. Díky desáté trefě v play off se osamostatnil v čele tabulky střelců před Mozjakinem.

Před brankou bylo hodně dusnoFoto Barbora Reichová (Deník Sport)

Za 69 vteřin ale vyrovnal při Sekáčově trestu po Zaripovově přihrávce přes brankoviště u levé tyče do odkryté branky Antipin. V druhém dějství se Lev ubránil, když seděl na trestné lavici O'Byrne a sám se prosadil v 27. minutě při Kazionovově trestu.

Před odkrytou brankou ještě zamířil Kapanen jen do boční sítě, ale vzápětí se trefil od modré čáry Němec. Při jeho následném vyloučení Lev odolal a mohl zvýšit z přečíslení, ale po Thörnbergově přihrávce se nepovedlo zakončení Zackrissonovi.

Fanoušci, mezi nimiž byl i tenista Radek Štěpánek, hnali Lva za dalším gólem a znovu pálil nebezpečně Azevedo. V 35. minutě bylo opět vyrovnáno. Na Mozjakinovu přihrávku si najel Antipin a podruhé v zápase propasíroval puk za Vehanena.

Pražané se neprosadili při trestu Malinovského. Hned po jeho skončení po brejku Kovář vyzval Mozjakina, který i díky Němcovu zákroku minul. Po 38 vteřinách závěrečného dějství se hvězda Magnitogorsku vrátila do role nahrávače. Mozjakin projel obranou a Zaripov zamířil do prázdné branky.

Ve 45. minutě při Němcově trestu Mozjakin opět ideálně vybídl Zaripova a posunul své rekordy play off na 28 bodů a 19 asistencí. Lev se marně snažil dostat na kontakt, nepomohlo mu ani dohromady téměř sedm minut v přesilovce a při Těreščenkově čtyřminutovém trestu i power play. Košečkin tlak ustál. Po utkání ještě plály emoce a poprali se O'Byrne s Osalou.

Rekordní návštěvy v KHL a extralize
KHL
Lev-Magnitogorsk (4. finále 2014) 17 073 rekord
Lev-Magnitogorsk (3. finále 2014) 16 435
Lev-Dynamo M. (ZČ 2012/13) 16 317

EXTRALIGA
Kladno-Kometa (ZČ 2012/13) 17 182 rekord
Slavia-K. Vary (7. finále 2008) 17 123
Slavia-K. Vary (4. finále 2009) 16 730

Petri Vahanen měl plné ruce práce
Petri Vahanen měl plné ruce práce

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud