24. dubna 2014 • 21:29

Rekordní návštěva výhru nepřinesla: Lev s Magnitogorskem padl

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha podlehli ve čtvrtém finálovém utkání Kontinentální ligy Magnitogorsku 3:5 a stav série je vyrovnaný 2:2. Klíčovou roli v utkání sehrál čtyřmi gólovými asistencemi nejproduktivnější hráč play off Sergej Mozjakin.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 4. • 19:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
3:5
ONLINE
24. dubna
19:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
Góly

Domácí: 07:10. Ullstrom, 17:13. Azevedo, 26:02. Němec

Hosté: 03:57. Chabarov, 18:22. Antipin, 34:02. Antipin, 40:38. Zaripov, 44:07. Zaripov

Sestavy

Domácí: Vehanen (Engren) – Maenpaa, Ševc, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Azevedo, Novotný, Zackrisson – Sekáč, Vrána, Thornberg – Řepík, Kapanen, Ullstrom – Ridderwall, Cingel, Matai

Hosté: Košečkin (Pečurskij) – Birjukov, Antipin, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Malenkich, Malinovskij – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Kazionov, Potěchin, Pare – Kosov, Junkov, Platonov – Timkin, Brent, Osala

Rozhodčí

Stadion

02 Aréna, Praha

Návštěva

17 073 diváků

Lev opět překonal rekord KHL v návštěvnosti díky přítomnosti 17.073 diváků, v úterý jich v O2 areně bylo 16.435. Série pokračuje v sobotu od 13:00 SELČ na ledě Magnitogorsku, jistě se bude hrát i v pondělí znovu v Praze.

Kouč Lva Kari Jalonen udělal oproti úternímu duelu dvě změny v útoku - Birnera nahradil Ullström a Kubalíka Ridderwall. Právě Ullström hned v úvodu prověřil Košečkina, na druhé straně pálil Paré.

Ve čtvrté minutě se radoval Metallurg, když po Timkinově přihrávce zamířil přesně z pozice za levým kruhem Chabarov. Magnitogorsk byl při chuti, další šance měli Juňkov a znovu Paré. V 7. minutě se Kovářův elitní útok dostal do přečíslení tří na jednoho a Zaripov po Mozjakinově nabídce trefil levou tyč.

Ondřej Němec v souboji s KovářemFoto Barbora Reichová (Deník Sport)

Za minutu udeřil Lev. Kapanen vyzval Ullströma, který se trefil z mezikruží pod Košečkinovu vyrážečku. Pak ujel domácí obraně Timkin, ale při zakončení mu odskočil puk.

Na druhé straně vyřešil Vrána přečíslení individuálně a ztroskotal na betonu gólmana Magnitogorsku. Metallurg pak vyslal na Vehanena několik nebezpečných střel, ale v 18. minutě Lev otočil stav.

Zackrisson předal puk Azevedovi, který za hranicí levého kruhu vystřelil přesně k pravé tyči. Díky desáté trefě v play off se osamostatnil v čele tabulky střelců před Mozjakinem.

Před brankou bylo hodně dusnoFoto Barbora Reichová (Deník Sport)

Za 69 vteřin ale vyrovnal při Sekáčově trestu po Zaripovově přihrávce přes brankoviště u levé tyče do odkryté branky Antipin. V druhém dějství se Lev ubránil, když seděl na trestné lavici O'Byrne a sám se prosadil v 27. minutě při Kazionovově trestu.

Před odkrytou brankou ještě zamířil Kapanen jen do boční sítě, ale vzápětí se trefil od modré čáry Němec. Při jeho následném vyloučení Lev odolal a mohl zvýšit z přečíslení, ale po Thörnbergově přihrávce se nepovedlo zakončení Zackrissonovi.

Fanoušci, mezi nimiž byl i tenista Radek Štěpánek, hnali Lva za dalším gólem a znovu pálil nebezpečně Azevedo. V 35. minutě bylo opět vyrovnáno. Na Mozjakinovu přihrávku si najel Antipin a podruhé v zápase propasíroval puk za Vehanena.

Pražané se neprosadili při trestu Malinovského. Hned po jeho skončení po brejku Kovář vyzval Mozjakina, který i díky Němcovu zákroku minul. Po 38 vteřinách závěrečného dějství se hvězda Magnitogorsku vrátila do role nahrávače. Mozjakin projel obranou a Zaripov zamířil do prázdné branky.

Ve 45. minutě při Němcově trestu Mozjakin opět ideálně vybídl Zaripova a posunul své rekordy play off na 28 bodů a 19 asistencí. Lev se marně snažil dostat na kontakt, nepomohlo mu ani dohromady téměř sedm minut v přesilovce a při Těreščenkově čtyřminutovém trestu i power play. Košečkin tlak ustál. Po utkání ještě plály emoce a poprali se O'Byrne s Osalou.

Rekordní návštěvy v KHL a extralize
KHL
Lev-Magnitogorsk (4. finále 2014) 17 073 rekord
Lev-Magnitogorsk (3. finále 2014) 16 435
Lev-Dynamo M. (ZČ 2012/13) 16 317

EXTRALIGA
Kladno-Kometa (ZČ 2012/13) 17 182 rekord
Slavia-K. Vary (7. finále 2008) 17 123
Slavia-K. Vary (4. finále 2009) 16 730

Petri Vahanen měl plné ruce práce
Petri Vahanen měl plné ruce práce

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud