13. září 2011 • 11:30

Slováci se zlobí: Demitrovu rakev vykládali v montérkách!

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
74
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští hokejoví fanoušci jsou znechucení ze způsobu, jakým se zacházelo s ostatky tragicky zesnulého Pavla Demitry (†36) po jejich příletu do Bratislavy. Tam rakev vyložili pracovníci letiště v montérkách a převáželi ji na vozíku, který se normálně používá k transportu zavazadel.



"Takhle si Slováci uctívají ostatky slovenského hokejového hrdiny?! To je přeci hanba," napsala deníku Nový Čas čtenářka Miroslava.

Rakev s ostatky Pavla Demitry přivezl v neděli odpoledne na bratislavské letiště Milana Rastislava Štefánika speciál ministerstva vnitra. "Tady ale veškerá úcta a důstojnost převozu končí," píše list.

Rakev nakládají na žlutý manipulační vozík pracovníci letiště v montérkách. "Kam se hrabeme na Čechy," zlobí se deník, který připomíná přílet ostatků zesnulých Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka.

Na rakve zlatých českých hrdinů na letišti v Kbelích v noci z pátku na sobotu čekala čestná stráž i se smutečním orchestrem.

Čestná stráž nese rakev na letišti v pražských Kbelích
Čestná stráž nese rakev na letišti v pražských Kbelích

"Velmi mě mrzí a nedovedu si vysvětlit, proč když Paliho vyložili v Bratislavě z letadla, nenašlo se pár chlapů, kteří by ho odnesli na ramenou?" táže se hokejová fanynka Helena.

"V Rusku byla čestná stráž, v Čechách byla čestná stráž, nesli je se všemi poctami a my? Nechutný pohřební vůz! Stydím se za to a je mi líto, že to takto zorganizovali," napsala Novému Času.

1011748:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
74
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud