3. října 2011 • 04:00

Eliášova pocta mrtvým hokejistům. Na rukavicích má čísla zesnulých kamarádů

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není dne, aby si Patrik Eliáš nevzpomněl na trojici přátel z národního týmu Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka, kteří zemřeli při leteckém neštěstí v Jaroslavli. „Bylo to hrozné, zasáhlo to celou mou rodinu hlavně z toho důvodu, že jsme všechny výborně znali,“ říká útočník, jenž si nechal na památku zobrazit čísla dresů zesnulých kamarádů na rukavice (4, 15 a 63).



Patrika Eliáše tragická smrt spoluhráčů z reprezentace a kamarádů zdrtila. „Hlavně Karla Rachůnka jsem znal dobře, hrával i tady v New Jersey. I náš manažer (Lamoriello) z toho byl hodně špatný a před prvním domácím zápasem nejen pro něj uděláme nějakou vzpomínkovou akci,“ říká smutně.

Český útočník nikdy neměl rád létání. Natož teď... "V podvědomí to budu mít, i když kontroly letadel jsou tady v Americe kvalitnější, stát se to může vlastně kdekoliv," uvědomuje si otec malé dcerky Sofie-Gabriely.

Eliáš se v Praze zúčastnil pietní akce za zesnulé hokejisty, na Staroměstském náměstí spolu s ostatními fanoušky zapaloval svíčky a truchlil.

„Bolest celého národa je obrovská. Fanoušci přišli stejně jako chodí na oslavy a to je od nich krásné. I já jsem byl moc rád, že jsem se nakonec mohl přijít osobně rozloučit,“ dodal.
Rozhovor s Patrikem Eliášem čtěte v pondělním vydání deníku Sport



Patrik Eliáš se chystá na novou sezonu v NHl opět v dresu New jersey Devils
Patrik Eliáš se chystá na novou sezonu v NHl opět v dresu New jersey Devils

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud