6. září 2012 • 23:45

Junioři Lokomotivu se měli dočkat odměny za dřinu, místo ní přišla smrt

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KDO TAKÉ ZAHYNUL PŘI KATASTROFĚ | Hokejový svět se už rok rmoutí nad tragickou smrtí hokejistů Lokomotivu Jaroslavl. Na palubě speciálu, který mířil k úvodnímu zápasu KHL minulé sezony, byla řada hvězd ale i mladých talentů. Server iSport se rozhodl připomenout některé z nich. Na palubě letadla zemřeli i tři čeští hokejisté Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček.



Tryzna za slovenskou legendu Pavla DemitruFoto Profimedia.cz

Lokomotiv Jaroslavl měl v kádru hokejisty z celého světa, je tedy jasné, že se žal z jejich smrti rozlil po řadě zemí.

Truchlilo celé Slovensko. V troskách letadla našel smrt jeden z nejlepších hokejistů tamní historie, Pavol Demitra.

Ten se během života musel vyrovnat se smrtí syna Tobiase, bojovník s velkým srdcem žil dál pro zbytek rodiny. Ta byla pro něj vším. Demitrovy plány ale zbourala letecká katastrofa.

Smrt našel v havarovaném letadle i brankář Stefan Liv, jehož jméno v překladu ze švédštiny znamená slovo „život“.

Příběh gólmana, který se narodil v Polsku, ale matka jej dala do dětského domova a on byl adoptován švédskou rodinou, rozplakala celou zemi. Liv zemřel necelý rok poté, co se oženil…

Plakala i rodina a kamarádi běloruského hráče Ruslana Saleje (†36). Ti si nejprve byli jisti tím, že on mrtvý být nemůže.

Na pohřbu v aréně Lokomotivu byl i tehdejší premiér Vladimir Putin, u každé rakve chvíli postál a položil rudou růži
Na pohřbu v aréně Lokomotivu byl i tehdejší premiér Vladimir Putin, u každé rakve chvíli postál a položil rudou růži

Spoléhali na to, že využil faktu, že se první zápas Lokomotivu měl hrát v jeho rodném městě Minsku a že na své spoluhráče měl čekat doma. Jenže Ruslan nechtěl přijít o předzápasový trénink. To ho stálo život.

Čtyři mladí hráči Lokomotivu tvrdě dřeli a trenéři se je rozhodli odměnit posunem do prvního celku. Dostali možnost cestovat s týmem k zápasu KHL do Minsku. Atmosféru KHL si již ale na vlastní kůži vychutnat nestihli.

Při tragédii zahynula i posádka letadla. Zemřela třeba letuška Elena Sarmatovová. Ta měla krátce po svatbě a plánovala založení rodiny, to už ale nestihla.

Přitom ji příbuzní neustále přesvědčovali, ať s povoláním letušky skončí, ona si ale nedala říct a to se jí stalo osudným.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud