Michal Koštuřík
8. září 2012 • 09:59

Karel Rachůnek starší: Lidé vzpomínají, ale někteří mu kradou věci z hrobu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem přišel při leteckém neštěstí o nejstaršího syna Karla, skvělého hokejistu a tátu od dvou dětí. Trýznivá bolest stále neodezněla – a neodezní. „Nikdy se s tím nevyrovnáme,“ říká Karel Rachůnek starší v rozhovoru pro Sport. V pátek to byl rok, co se letadlo s týmem ruské Jaroslavle zřítilo a nehodu nepřežil ani světový šampion z roku 2010.



Snaží se žít „normálně“. Ale nejde to. Ztráta milovaného potomka se nedá ničím nahradit, najít sílu není pro Karla Rachůnka a celou rodinu snadné.

Jsou výročí, která se neslaví, přinášejí jen smutek a otevírají nezahojené rány. Takový byl i páteční den. „Káju máme pořád při sobě,“ líčí pohnutě jeho táta, který vychoval ze všech tří synů výtečné sportovce s vítěznou mentalitou.

Karel Rachůnek starší přiznává, že i po roce cítí silnou sounáležitost mezi lidmi. Lidé na tuto obrovskou tragédii stále nezapomněli.

"Vím, že na Káju stále vzpomíná spousta lidí a vzpomínají na něj v dobrém. To nám strašně pomáhá. Máme jistotu, že jsme jej dobře vychovali." U Kájova hrobu se potkáváme s jeho známymi, kamarády, ale třeba i s neznámými lidmi. Často na hrobě nalézáme různé předměty, které vyjadřují, že jej lidé měli skutečně rádi."

Otec zesnulého hokejisty bohužel dodává, že se na druhou stranu najdou i lidé, kteří se chovají opravdu nepochopitelně. "Setkáváme se i s tím, že někteří lidé odnášejí věci z Kájova hrobu. Zrovna tento týden se z něj ztratily dvě figurky andílků, které tam daly Kájovy děti. Některé lidi prostě nechápeme a moc nás to mrzí."

Celý rozhovor si můžete přečíst v dnešním vydaní deníku Sport.

Karla Rachůnka staršího těší, že lidé i po roce nezapomněli...
Karla Rachůnka staršího těší, že lidé i po roce nezapomněli...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud