Jakub Hlaváč
10. září 2012 • 08:50

Putin poděkoval za kanadský hold obětem tragédie v Jaroslavli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vozí s sebou smutek, vzpomínky. Hokejisté Jaroslavle to nebudou mít v KHL jednoduché, jejich dresy připomínají obrovskou tragédii. Obětem loňské letecké katastrofy stále vzdávají hold tisíce fanoušků i hokejových legend. Teď jim poděkoval ruský prezident Vladimir Putin.



Přijedou a aréna zhasne. Tak jako v Chabarovsku. Před zápasem Lokomotivu zaplnily hlediště plamínky svíček, řada fanoušků si přinesla vlajky svého soupeře a výsledek byl tak nějak vedlejší. Nové mužstvo slavného klubu nehraje jen za sebe. Připomíná slávu zesnulých.

Mrtvým hrdinům se už v pátek poklonily i hvězdy kanadského hokeje. Ceremoniálu ke smutnému výročí se zúčastnily hvězdy jako Wayne Gretzky, Mark Messier či Brett Hull. Bývalí hokejisté se předvedli i na ledě v zápase proti ruským legendám.

„Měl jsem čest se s nimi setkat a musím říct, že jsou to vyslanci míru v nejširším slova smyslu,“ prohlásil Vladimir Putin, prezident Ruska. „Chtěl bych jim moc poděkovat za jejich účast v zápase proti našim veteránům,“ dodal.

Večera se zúčastnily i rodiny všech hráčů vyjma dvou, pro které jsou vzpomínky stále ještě příliš těžké. Chyběli příbuzní Jana Marka a Pavola Demitry.

„Pořád je těžké uvěřit, co se stalo,“ smutnil Igor Larionov, někdejší skvělý útočník a dvojnásobný olympijský vítěz. „Stále mě mrazí po těle a tenhle připomínkový zápas pro mě byl hodně těžký. Duch týmu tady pořád je a pro nás i fanoušky to bylo moc emotivní,“ řekl.

Jaroslavl s novým týmem dorazí i do Prahy k zápasu se Lvem, odehraje se 23. listopadu a i na něm jistě bude hodně svíček a vzpomínek…

Jak vzpomínali hráči NHL na twitteru

Thomas Vanek, Buffalo Sabers

Myšlenky a modlitby směřují k rodinám a přátelům zesnulých hráčů Lokomotivu.

Brandon Segal, NY Rangers

Nikdy nezapomenu na tragickou událost, která se odehrála před rokem.

Alexandr Ovečkin, Washington Capitals

Jeden rok bez vás… Vždycky budete v našich srdcích a vždy se budu modlit za vás a vaše rodiny.

Jakub Voráček, Philadelphia Flyers

Stále jste v našich srdcích! Postrádáme vás tady :( Dávejte na nás seshora pozor.

Anže Kopitar, Los Angeles Kings

Jeden rok po tragédii v Jaroslavli… Moje myšlenky a modlitby jsou s rodinami všech zesnulých.

Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche

Mé myšlenky směřují k hráčům, rodinám a přátelům obětí loňské letecké tragédie. Neberte nic jako samozřejmé. R.I.P. Lokomotiv Jaroslavl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud