29. dubna 2011 • 14:59

Omsk vyhodil Summanena, nedostane smlouvu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontroverzní finský trenér Raimo Summanen nebude podle očekávání pokračovat v ruském Omsku, kde měl ostré spory s hráči včetně největší hvězdy Jaromíra Jágra. Klub ze Sibiře dnes oficiálně potvrdil, že s koučem neprodlouží smlouvu. V Omsku tak Summanen končí po jediné sezoně, v níž s týmem vypadl už ve čtvrtfinále.



"Vedení klubu se s hlavním trenérem Raimem Summanenem dohodlo, že smlouva nebude prodloužena," uvedl Avangard Omsk na své webové stránce. Podle ruského tisku hrozilo, že pokud by finský kouč u mužstva zůstal, skončil by Jágr.

Devětatřicetiletý český útočník sice nemá s klubem smlouvu na příští rok, vedení Avangardu ale věří, že se mu podaří dohodnout se s ním na pokračování spolupráce. I Jágr totiž měl se Summanenem konflikty a údajně se trenér chtěl s ním dokonce prát. "Utekl jsem," vzpomínal s úsměvem v polovině dubna Jágr po příletu do Prahy před mistrovstvím světa.

Summanem vyhrál s Omskem základní část Kontinentální ligy, jenže play off nezvládl a před posledním zápasem čtvrtfinálové série s Magnitogorskem byl odvolán. V dnešním rozhovoru pro Sovětskij Sport Jágr přiznal, že je škoda, že Summanen neskončil na střídačce sibiřského klubu dříve.

"Požádal jsem kluky, aby to vydrželi (jeho chování), protože jsme hráli dobře a měli výsledky. Ale byla to chyba. Kdybych věděl, co se stane v play off, udělal bych to jinak. Měl jsme mu říct, že takhle se chovat nemůže. Myslím, že kluci očekávali, že to udělám. Ale já to neudělal," uvedl Jágr.

Ještě před oficiálním oznámením o konci spolupráce se objevily spekulace o Finovu nástupci. Vladimír Růžička nabídku odmítl, podle ruských médií byli žhavými kandidáti i další čeští odborníci Alois Hadamczik a Rostislav Čada. Hadamczik ale kontakt s Omskem popřel, Čada s klubem jednal a teoreticky je možné, že jej opravdu bude trénovat.

Spolu s Jágrem dres Avangardu v uplynulé sezoně oblékali i Roman Červenka, Martin Škoula a Petr Vampola.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud