13. března 2012 • 04:59

Šéf APK i Slavie Blažek o KHL v Praze: Extraliga by obstála!

Autor: iSport.cz, zej
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Hokejová KHL se valí na Prahu. Podle prohlášení šéfa ruské soutěže Alexandra Medvěděva, která by chtěla konkurovat věhlasné NHL, odehraje HC Lev příští sezonu místo Popradu v českém hlavním městě. V Praze tak s největší pravděpodobností vypukne boj o fanoušky... "Konkurence by to pro nás byla, i když věřím, že extraliga by i tak obstála," říká k tomu pro Sport ředitel Asociace profesionálních klubů (APK) Ladislav Blažek.



"Hlavně v Praze by se strhl boj o fanouška, lidi mají pořád jenom jeden čas a jedny peníze..." obchodní ředitel hokejové Slavie, podle kterého má ovšem extraliga svou kvalitu. "Je to produkt, který má náboj, věří.

"Každopádně hrozí, že by KHL vzala nejlepším týmům i ty nejlepší hráče, pochopitelně se v ruské lize točí větší peníze," tuší největší komplikace Blažek.

Při minulém pokusu vstoupit do KHL snahu HC Lev (tehdy Hradec Králové) APK českému hokejovému svazu nedoporučila.

"Nechci předjímat, zatím nás o názor svaz nepožádal. Když se tak stane, budeme o tom muset diskutovat," řekl jeden ze šéfů Slavie Sportu.

"Určitá konkurence by to byla, ale vývoj se prostě zastavit nedá..." dodává smířeně Ladislav Blažek.

Jak pravděpodobný je přesun KHL do Prahy? Jak získají noví majitelé klíčový souhlas českého svazu? Co na to říkají další ohrožené subjekty? Čtěte úterní Sport!

Do O2 areny zřejmě budou chodit fanoušci na KHL...
Do O2 areny zřejmě budou chodit fanoušci na KHL...

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud