13. března 2012 • 14:57

Zbystřete pozornost, tyhle hvězdy KHL uvidí Česko

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

KHL hlásí expanzi do Česka. Od nové sezony to bude s největší pravděpodobností tak. A po přestěhování týmu HC Lev bude mít Praha možnost sledovat vedle malé české reprezentace v dresu domácího klubu i světem protřelé hvězdy a taky některé bizarní postavy, které ve druhé nejlepší lize světa působí. Tady jsou některé z nich.



Sergej Fjodorov
Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Detroitem. Nejužitečnější hráč NHL sezony 1993/94 a dvojnásobný držitel trofeje pro nejlépe bránícího útočníka soutěže. A taky trojnásobný mistr světa. Tím vším je hokejový elegán, který ještě ve 42 letech klestí Magnitogorsku cestu play off KHL.

Mattias Weinhandl
V dresu švédské reprezentace několikrát pohřbil naděje českého týmu, třeba ve čtvrtfinále mistrovství světa 2008 v Kanadě. Čtyři roky strávil v NHL, teď patří ke hvězdám Petrohradu. Od zranění v juniorech se vyrovnává se zrakovým handicapem, ale na ledě to dovede hezky roztočit.

Alexej Morozov
Kapitán mistrů světa z let 2008 a 2009 se kdysi potkal v Pittsburghu s Jaromírem Jágrem a dalšími českými hráči. Po návratu ze zámoří válí už osmou sezonu za Kazaň, s níž dvakrát získal Gagarinův pohár. Skvělý bruslař a střelec tradičně patří mezi nejproduktivnější hokejisty KHL.

Roman Červenka slaví svůj premiérový gól
Roman Červenka slaví svůj premiérový gól


Roman Červenka
V Omsku mu končí smlouva. Pokud se nerozhodne zkusit štěstí za mořem, zůstane v KHL. Sle do domovské O2 Areny by se vracel jako soupeř. Pro HC Lev bude asi finančně nedostupný, ale najde se dost jiných týmů schopných ho královsky zaplatit. Omskem počínaje a třeba Petrohradem konče.

Jeremy Yablonski
Kanadská mlátička se stala symbolem týmu neurvalců z Čechova. Koncem listopadu minulého roku diskvalifikován vedením KHL do konce sezony, v lednu mu však prominuli zbytek trestu. Krvelačný rabiját může řádit dál, pokud by HC Lev získal Davida Kočího, má se Praha na co těšit.

Vstoupit do diskuse
5
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud