31. ledna 2013 • 15:46

Akcionář Lva Speychal se brání. Jeho hráči reprezentovat budou

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražské hokejové Lvy nazlobila slova Aloise Hadamczika. Trenér hokejové reprezentace prohlásil, že akcionář pražského Lva Petr Speychal by hráče ze svého týmu do národního mužstva pustil a generální manažer Normunds Sejejs nikoliv. Právě jeden z majitelů tyto informace dementuje v následujícím prohlášení.



„Od počátku působení našeho klubu máme s reprezentací ČR i ČSLH v čele s prezidentem Králem vstřícné vztahy a hodláme je zachovat i v budoucnu. Ostatně o spolupráci se svazem svědčí i sponzorská podpora loňského MS „18“ v Znojmě a Brně, uvádí v prohlášení Speychal.

"V poslední době náš tým trápila marodka a mnoho hráčů nastupovalo se sebezapřením. Poté, co nám přišla předběžná nominace, ve které bylo 9 hráčů, požádal za Lva jeho generální manažer Normunds Sejejs trenéra reprezentace o zvážení, zda je nutné povolávat všechny hráče," pokračuje.

"Někteří z nich reprezentují ČR mnoho let a domníváme se, že by bylo lepší, aby se doléčili, případně si odpočinuli. Pro Lva je čest, že jeho hráči budou oblékat dres národního týmu a platí, že je pro účely reprezentace rádi uvolníme. A to není názor jen můj, ale i Normundse Sejejse. Kdybychom chtěli se svazem bojovat, uvolníme hráče 48 hodin před prvním utkáním reprezentace, jak nám to umožňují regule IIHF," doplňuje v prohlášení.

"Ale má smysl, aby v reprezentaci byli unavení nebo zranění hráči? Vrána dlouhodobě bojuje s virózou, nastupuje se sebezapřením a má jet na reprezentační sraz? Sám se trenérovi neomluví, příště by již nemusel pozvánku dostat. Toto bylo téma soukromé debaty Normundse Sejejse s trenérem Hadamczikem," upozorňuje ve zprávě Speychal.

"A soukromé měly zůstat, protože takto vytržené z kontextu zbytečně jitří atmosféru. Ve světě médií to potom vypadá, že klub není jednotný a Petr Speychal s Normundsem Sejejsem nebo dokonce kapitánem Novotným mají na danou věc odlišné názory. K těmto mediálním manipulacím by nedošlo, kdyby trenér Hadamczik lépe zvažoval, co na veřejnost patří a co ne," stojí ve zprávě pražského klubu.

"Stejně jako v případě ČR jsme komunikovali i se svazem na Slovensku, ve Finsku, Švédsku a Lotyšsku. Celkově jsme totiž dostali pozvánky pro 16 hráčů, prakticky tři pětky základní sestavy. Chtěli jsme, aby stejně jako trenér Hadamczik, zvážili nutnost povolávat všechny hráče," uvádí Speychal.

"Již jsme také dostali otázku, zda se nyní neobrací proti nám, že jsme tým složili z tolika reprezentantů. Nestavíme tým podle toho, zda je hráč v reprezentaci, ale tak, abychom byli konkurenceschopní a v KHL dobře reprezentovali Českou republiku,“ dodává Petr Speychal, akcionář klubu HC Lev Praha.

Hokejisté Lva Praha dostanou ve velké míře ukázat své dovednosti i v barvách české reprezentace
Hokejisté Lva Praha dostanou ve velké míře ukázat  své dovednosti i v barvách české reprezentace

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud