11. července 2013 • 10:25

Indián Cheechoo jde do Chorvatska. KHL mu schválila rada starších

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdysi nasázel v NHL za sezonu 56 gólů a získal cenu Maurice „Rocket“ Richarda pro nejlepšího střelce. Jonathan Cheechoo byl považován za jednoho z nejobávanějších ostřelovačů ligy, jenže od sezony 2005/06 už uplynula spousta času a hodně se toho mezitím změnilo. Kariéra čistokrevného indiána se začala klikatit, nejčerstvějším zvratem je podpis smlouvy s Medveščakem Záhřeb, který bude od příští sezony nově působit v KHL.



V Chorvatsku se píše o nákupu století. Hokej v téhle zemi není zrovna národním sportem a Cheechoo bude jasně největší hvězdou, jakou si klub ve své historii pořídil, možná ještě vedle někdejšího sovětského reprezentanta Vjačeslava Anisina.

„Očekáváme, že bude patřit mezi špičku KHL. Ještě v posledních dvou sezonách, kdy působil v AHL, nasbíral v průměru bod na zápas. Slyšeli jsme, že není skvělý jen na ledě, ale i mimo něj. Umí tvrdě pracovat a my jsme strašně rádi, že jsme ho získali,“ prohlásil o 33letém útočníkovi sportovní ředitel klubu Aaron Fox.

Ještě v sezoně 2007/08 nasázel Cheechoo za San Jose 23 gólů, naposledy si v NHL zahrál za Ottawu před třemi lety a v 61 utkáních se trefil jen pětkrát. Od té doby cestoval po AHL, kde vystřídal čtyři kluby.

Do NHL se pravděpodobně už nevrátí, KHL pro něj však znamená novou výzvu. A v Chorvatsku věří, že zapadlý válečník, jemuž svého času přezdívali „Vlak“, se zase rozjede a znovu začne trhat sítě.

Aby mohl za svůj nový tým Cheechoo nastoupit, potřeboval ještě svolení kmenové rady v rodném Moose Cree v kanadském Ontariu. Ta jeho přesun jednomyslně schválila. Cesta je tedy volná.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud