15. července 2013 • 11:49

Hotovo! Ruský zrádce Kovalčuk podepsal v Petrohradu na 4 roky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zamával nejlepší lize světa, "roztrhal" smlouvu s New Jersey Devils a vrátil se do Ruska. A hokejová superhvězda obratem potvrdila spekulace a svůj podpis zakroutila na smlouvu s Petrohradem. Délka je podle ruského serveru khl.ru na čtyři roky, ale u třicetiletého rodáka z Tveru to asi není zase tak směrodatné... Finanční stránka zatím nebyla uvedena.



Kovalčuk se v roce 2010 dohodl na lukrativní patnáctileté smlouvě s New Jersey Devils, ale v průběhu minulého týdne oznámil, že v NHL končí. V Petrohradu bude spoluhráčem českého útočníka Romana Červenky, který do SKA zamířil v květnu po odchodu z Calgary.

Kovalčuk odehrál v NHL jedenáct sezon, v New Jersey strávil poslední čtyři. Celkem má na kontě 816 zápasů v základní části elitní zámořské ligy s bilancí 417 branek a 399 asistencí. V 32 duelech play off přidal dalších jedenáct gólů a šestnáct finálních přihrávek. V roce 2004 získal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL.

Jedním z důvodů, proč se Kovalčuk rozhodl působit doma, jsou zřejmě i olympijské hry, které se v únoru uskuteční v Soči. Jednička draftu z roku 2001 startovala na předešlých třech olympijských turnajích.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud