2. září 2013 • 15:50

Ovečkin do KHL? Možná ho brzy oslovíme, hlásí v Moskvě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dříve by se to zdálo jako utopie, v současnosti to může být realita. Odchod Ilji Kovalčuka z NHL do Ruska ukázal, že sláva, zajištění a vidina Stanley Cupu nejsou pro každého hokejistu to klíčové. Mají tedy například fanoušci Washingtonu mít strach, že přijdou o Alexandra Ovečkina? "Uvažujeme o tom, že bychom s ním možnost jeho příchodu probrali," řekl generální manažer Dynama Moskva Andrej Safronov.



Ovečkinův odchod z Ameriky se jeví přece jen trochu méně reálný než ten Kovalčukův. Každý z nich je úplně jiný.

Bývalý ostřelovač New Jersey za sebe raději nechával mluvit pouze svou hokejku, kdežto Ovečkin je jako rocková hvězda. Užívá si život v zámoří, kde trhá rekordy a je sportovní celebritou.

Sedmadvacetiletý trojnásobný vítěz Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL má u Capitals kontrakt platný až do roku 2021, Kovalčuk ale dokázal, že podpis na smlouvě nemá až tak velkou hodnotu.

"Dokázali bychom Ovečkina vyvázat ze smlouvy? Pobavíme se o tom a uvidíme, k čemu dojdeme. V současnosti s OH v Soči za dveřmi by chtělo plno ruských hráčů zpět domů," řekl Safronov pro ruskou tiskovou agenturu ITAR-TASS.

Alex Ovečkin a Darja Klišina na Letišti Václava Havla
Alex Ovečkin a Darja Klišina na Letišti Václava Havla

Na co ale ruskou star přilákat? Kovalčuk odůvodnil svůj odchod z Ameriky steskem po rodině. Svou roli určitě hrály také finanční důvody. "Peníze jsou samozřejmě důležité. KHL v posledních letech ukazuje svou sílu, Rusko se pro hráče pomalu stává atraktivní destinací," hájil soutěž Safronov.

K tématu opuštění NHL na úkor Ruska se negativně vyjádřili například Pavel Dacjuk nebo Jevgenij Malkin a také kapitán Washingtonu by asi raději zůstal v zámoří. Ale kdo ví, co bude...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud