13. listopadu 2013 • 21:25

Cenný skalp! Lev Praha zastavil Kovářův Jekatěrinburg

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha porazili v Kontinentální lize Jekatěrinburg 3:2 v prodloužení a ukončili sérii sedmi výher Avtomobilistu. Duel rozhodl gól Martina Ševce v přesilové hře 41 sekund před koncem nastavení. V dresu hostů převedl spolehlivý výkon brankář Jakub Kovář.



Lev vstoupil do prvního utkání po reprezentační přestávce opatrně, zřejmě i kvůli respektu z posledních výsledků soupeře. Kováře v brance Avtomobilistu poprvé ohrozil až v 7. minutě Pacovský, neprosadil se stejně jako následně Novotný. Hned z protiútoku zahrozil i Jekatěrinburg a Antonov trefil tyč.

Skóre se poprvé změnilo v 18. minutě, kdy si O'Byrne najel na Ridderwallovu přihrávku a z ideální pozice prostřelil Kováře. Hosté pak byli lepším týmem, vyrovnat mohl Děmagin nebo Stewart, ale podařilo se to až ve 25. minutě aktivnímu Děmaginovi.

Petr Vrána (vlevo) ze Lva v šanci před brankářem Jekatěrinburgu Jakubem KovářemFoto ČTK

Nerozhodný stav mohli změnit Jemelejev nebo Sekáč, ale skóroval až v 37. minutě Klepiš, který pohotovou dorážkou zakončil Novotného akci. "Byl to náhodný gól. Plácnul jsem tam do toho skoro naslepo," řekl Klepiš.

Jekatěrinburg se poté tlačil do útoku a snažil se vyrovnat, brankář Vehanen byl ale stejně jako Kovář pozorný. Při vyloučení Lepistöho mohli náskok Lva zvýšit Klepiš nebo Zackrisson, ani jeden z nich však oporu Avtomobilistu nepřelstil.

"Před zápasem jsem byl dost nervózní, protože jsem sem pozval dost známých a kamarádů. A bál jsem se, abych je nezklamal horším výkonem. Když jsem na začátku viděl, kolik jich bylo, tak mě to dojalo. Nebyl to lehký zápas, snažil jsem se neudělat nějakou hloupou chybu," řekl po utkání Kovář

Jakub Klepiš (druhý zleva) ze Lva střílí gól brankářovi Jekatěrinburgu Jakubu KovářoviFoto ČTK

Domácí nakonec neproměněných šancí litovali. V 58. minutě se totiž po zaváhání hráčů Lva v obranném pásmu podruhé prosadil Děmagin a vynutil si prodloužení. Lev tak počtvrté za sebou nedokázal doma naplno bodovat, nakonec ale získal alespoň dva body. O výhře Pražanů rozhodl tvrdou a přesnou střelou v přesilovce obránce Ševc.

"Chtěl jsem hlavně trefit bránu. Kluci tam byli ze stran, a kdybych náhodou nedal gól, tak aby to šlo na dorážku," přiznal Ševc, který si připsal pátou branku v sezoně.

Trenér hostů Anatolij Jemelin si ale po zápase stěžoval na výkon rozhodčích, kteří podle něj neměli v prodloužení po souboji s Justinem Azevedem vyloučit jen Tobiase Viklunda. "Byla to vyložená provokoce," řekl Jemelin, který si postěžoval i na faul, který předcházel první brance Lva. "Dvě chyby rozhodčích zápas ovlivnily," podotkl.

Gólman Jakub Kovář byl nakonec se ziskem bodu spokojený. "Zápas se pro nás nevyvíjel úplně dobře, šťastně jsme vyrovnali před koncem, a proto jsme rádi za bod. I když jsme doufali, že zápas dostaneme do nájezdů, které nám docela jdou," řekl reprezentační gólman, jehož výkon ocenili i hráči Lva. "Kuba chytal dobře. Bohužel. Víme ale, že je to kvalitní brankář," uvedl Jakub Klepiš.

ONLINE zápasu Lev Praha - Jekatěrinburg >>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 11. • 19:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
3:2
ONLINE
13. listopadu
19:00
Avtomobilist Jekatěrinburg
Avtomobilist Jekatěrinburg
Góly

Domácí: 17:46. O'Byrne, 36:55. Klepiš, 64:19. Ševc

Hosté: 24:31. Děmagin, 57:31. Děmagin

Sestavy

Domácí: Vehanen – Ševc, Maenpaa, Jaakola, O'Byrne, Oystrick, Němec, Mikus, Humphries – Novotný, Azevedo, Klepiš – Birner, Vrána, Řepík – Sekáč, Zackrisson, Thornberg – Ridderwall, Cingel, Pacovský

Hosté: Kovář – Gusev, Trjamkin, Viklund, Lepistö, Megalinsky, Antonov, Postnikov, Jegin – Krikunov, Lewandowski, Stewart – Černov, Maljkin, Lazarev – Děmagin, Jemelejev, Simakov – Goljšev, Streltsov, Deveaux

Rozhodčí

Bondar, Olenin – Zakharenkov, Pavlov

Stadion

Tipsport aréna

Návštěva

4787 diváků

Ryan O'Byrne (vpravo) ze Lva se raduje se spoluhráči z prvního gólu
Ryan O'Byrne (vpravo) ze Lva se raduje se spoluhráči z prvního gólu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud