18. dubna 2014 • 21:56

Tohle nebyl výkon hodný finále, zlobil se Kovář po porážce se Lvem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Magnitogorsku udělali během play off ze své arény nedobytnou pevnost a v součtu s koncem základní části protáhli sérii domácích výher na jedenáct. Dnes ale jako kdyby je svazovala přítomnost blyštivého Gagarinova poháru, který byl vystavený - ale přitom neustále pečlivě střežený - přímo v hledišti haly Metallurgu. Lev má proto k němu nyní blíže.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 15:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
0:3
ONLINE
18. dubna
15:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 13:35. Ševc, 24:35. Vrána, 58:16. Azevedo

Sestavy

Domácí: Košečkin (Pečurskij) – Birjukov, Antipin, Chabarov, Těreščenko, Ibragimov, Lee, Maleňkich – Mozjakin, Zaripov, Kovář – Potěchin, Kazijonov, Pare – Junkov, Kosov, Platonov – Malinovskij, Osala, Brent – Timkin.

Hosté: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Zackrisson, Novotný (C), Azevedo – Sekáč, Vrána, Thörnberg – Ullström, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai.

Rozhodčí

Bulanov, Kulakov – Birin, Zacharenkov

Stadion

Metallurg Ice Arena

Český reprezentační útočník ve službách domácích Jan Kovář nijak netajil rozčarování a bylo patrné, že více kvůli výkonu Metallurgu než kvůli nepříznivému konečnému skóre 0:3. "My jsme nepředvedli výkon hodný play off. To byl z naší strany nejhorší zápas možná od Nového roku," prohlásil v rozhovoru s českými novináři zklamaný Kovář.

Odmítl, že by Pražané jeho tým nějak zaskočili. "To ne, my jsme věděli, jaká je jejich síla. Bohužel pro nás to tentokrát i potvrdili. Odehráli to super, neudělali žádnou chybu a využili své příležitosti. Byl to jednoznačný zápas, tam nebylo vůbec co řešit," přiznal Kovář s tím, že jeho týmu zápas nevyšel a hrál hodně špatně.

"Musíme to hodně zlepšit do dalšího zápasu. Zlepšit musíme asi úplně všechno, všech 25 lidí, co tam sedí v kabině, protože Lev hrál přesně to, co dnes potřeboval. Neprosadili jsme se, neměli jsme skoro šance. Kdyby tam jejich gólman nebyl, tak se nic neděje," řekl zklamaný Kovář.

Důležitým momentem zápasu bylo vyloučení Viktora Antipina, který už v polovině první třetiny musel nuceně do sprch po faulu na Petra Vránu. Hosté to potrestali vedoucí trefou Martina Ševce. "Je to nepříjemný, když se hned takhle na začátku zápasu bráníte v pětiminutovém oslabení. Hráči, co nehrají to oslabení, z toho trochu vypadnou. Ten gól zápas sice ovlivnil, ale kdyby nedali ten v té přesilovce, padne tam nějaký později."

"Trošku my to připomíná to, jak hrál Zlín. Ale hrají to výborně a my musíme najít recept," přirovnal čtyřiadvacetiletý šikovný centr, jenž před rokem právě proti Beranům vyhrál s Plzní finále extraligy.

Na hromy a blesky od vyhlášeného bouřliváka, jakým je kouč Mike Keenan, prý nedošlo. "Více si to rozebereme zítra. Dnes nezbývá nic jiného, než si odpočinout a lépe se připravit," podotkl Kovář, pro něhož je finále proti českému soupeři specifické. "V Praze mě uvidí rodiče, taťka se přijel kouknout i dneska, ale že to je s pražským celkem, to nic nemění na tom, že to chci vyhrát," prohlásil Kovář.

S protihráči ale stíhá prohodit jen pár slov. "Něco málo se stihne, ale teď je to hlavně o hokeji a víc stihneme třeba po sezoně. S Tomášem Kubalíkem jsme společně hráli v Plzni v dorostu, juniorech i první rok v áčku, toho znám tedy nejlépe," podotkl Kovář.

V KHL je první sezonu a hned zakusil atmosféru finále. Nebere to však ani trochu jako něco automatického, této šance si váží. "Člověk nikdy neví, zda se do finále ještě někdy dostane," řekl Kovář, jenž se svými parťáky z útoku opanoval kanadské bodování základní části. "Když člověk přicházel, tak nečekal, že to půjde až takhle. Ale pak se to vyvíjelo super a já doufám, že tomu ještě přidám tu zlatou tečku," přál si Kovář.

Přestože Magnitogorsk má do malebného města hodně daleko, Kovář s tím nemá problém. Docela dost se mu v Magnitogorsku líbí. "Jsem spokojený. Není žádný problém, hokejově je to tu super a je o mě dobře postaráno," pochvaloval si.

A i na samotné město si prý člověk zvykne. "Ani ostatní ruská města nejsou o moc lepší. Já si na to nestěžuju, celkem mi to vyhovuje. Nejsou tu žádné zácpy a člověk je hned na zimáku, ale i třeba v restauraci," přiblížil Kovář. Volný čas tráví hodně s přítelkyní, která je v Rusku s ním. "Zajedeme třeba za město, kde je hezčí ta příroda, a nějak se zabavíme," uzavřel Kovář.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud