20. dubna 2014 • 13:00

Lev už podruhé Magnitogorsk nepřekvapil. Prohrál 1:4

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha prohráli druhé finále Kontinentální ligy v Magnitogorsku 1:4. Série se za vyrovnaného stavu 1:1 přesune do Prahy, kde bude pokračovat v úterý a ve čtvrtek. Jediný gól Lva vstřelil až v závěru Justin Azevedo. Na porážce Pražanů se gólem a asistencí podílel útočník Jan Kovář.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 4. • 13:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
4:1
ONLINE
20. dubna
13:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
Góly

Domácí: 23:03. Potěchin, 33:19. Zaripov, 34:54. Kovář, 40:44. Mozjakin

Hosté: 56:35. Azevedo

Sestavy

Domácí: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Maleňkich – Mozjakin "C", Zaripov, Kovář – Pare, Potěchin, Grigorenko – Platonov, Kosov, Juňkov – Brent, Osala, Malinovskij – Timkin

Hosté: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Novotný "C", Azevedo, Zackrisson – Vrána, Sekáč, Thörnberg – Řepík, Kapanen, Ullström – Ridderwall, Cingel, Matai

Rozhodčí

Bělov Alexej, Odins Eduard – Michel Alexej, Šichanov Roman

Stadion

Metallurg Ice Arena

Návštěva

6906 diváků

Zatímco u Lva platilo, že vítězná sestava se nemění, domácí kouč Keenan nechal stejné složení obran, ale kromě první útočné formace, v níž spočívá hlavní síla Metalurgu, přeskupil zbývající šiky ofenzivy. Nabuzení domácí začali podle očekávání náporem, na druhé straně ale hrozili i Řepík a po něm Cingel, který z dobré pozice minul.

Po nepřesnostech v rozehrávce Lva měl pak na druhé straně slibnou příležitost Paré, ale nedal. Jen milimetry dělily ve 13. minutě od prvního gólového zápisu Neveda, jenž parádní ranou zpoza obránce orazítkoval tyč. Vzápětí o kousek minul z mezikruží Zackrisson. Na začátku 17. minuty přišel Řepík o hůl, domácí sehráli precizně přečíslení tři na dva, které zakončil do odkryté branky Mozjakin, Vehanen však fantasticky zakročil.

Nástup do druhého dějství patřil opět Metallurgu a ten se k radosti vyprodaného publika dočkal i první gólové trefy v sérii, když ve 24. minutě otevřel skóre Potěchin. Krátce nato se Mozjakin řítil z úhlu na Vehanena, ten mu ale sebral radost, stejně jako o chvilku později Malinovskému. Neuspěl ani hostující Ullström.

Před polovinou zápasu nezamířil přesně Kovář, vzápětí po rychlé akci Lvů se dostal za záda domácích obránců Řepík, ale byl faulovaný a dostal možnost vyrovnat z trestného střílení. Blafák do bekhendu mu ale vůbec nevyšel a český forvard se na sebe hodně zlobil.

Selhání si možná vyčítal o to více, když ve 34. minutě Mozjakin parádně našel Zaripova a ten snadno do prázdné branky zvýšil na 2:0. Zbytek hrací doby do druhé přestávky zpestřilo několik bitek, přičemž po té první z nich musel Lev na dlouhé čtyři minuty do čtyř a těžkou situaci neustál - třetí gól domácích přidal Kovář.

Odmazán tím byl ale teprve první z menších trestů, takže ruský celek pokračoval v přesilovce a Kovář takřka slavil další zásah, jenže Vehanen vytáhl další parádní zákrok. Zkorigovat mohl Němec, Košečkin byl však pozorný.

V úvodu třetí části Magnitogorsk při hře čtyři na čtyři rychle potvrdil své vítězství, když Ibragimovovu střelu od modré čáry tečoval Kovář, povyjetému Vehanenovi propadl kotouč za záda a Mozjakin snadno doklepl. V tu chvíli už bylo zcela zřejmé, že rozjetou ruskou mašinu dnes nikdo nezastaví.

Pražané ji však zcela očividně toužili alespoň přibrzdit do dalšího vývoje série a usilovali o čestný gól, jímž by pokazili čisté konto Košečkinovi, a nakonec i uspěli po povedené individuální akci Azeveda z 57. minuty. Na výhře domácích už to ale nemohlo nic změnit.

Metallurg Magnitogorsk - Lev Praha 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
24. Potěchin (Juňkov, S. Těreščenko), 34. Zaripov (Lee, Mozjakin), 35. Jan Kovář (Mozjakin, Zaripov), 41. Mozjakin (Jan Kovář, Ibragimov) - 57. Azevedo (Mäenpää, Ševc). Rozhodčí: Bělov, Odinš - Michel, Šichanov. Vyloučení: 7:7, navíc O'Byrne (Lev) 5 min., 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 6906. Stav série: 1:1.

Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, J. Birjukov, Maleňkich, Lee, S. Těreščenko, Chabarov, Ibragimov - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Paré, Brent, Osala - Timkin, Juňkov, Platonov - Kosov, Potěchin, Malinovskij. Trenér: Mike Keenan.
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal, Jaakola - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Ullström - Ridderwall, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.

ONLINE zápasu: Lev Praha - Magnitogorsk >>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud