10. července 2014 • 17:10

VÍME PRVNÍ: Překvapení! Sobotka opouští NHL a odchází do Omsku

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak a je to tady. Jednání Vladimíra Sobotky v NHL skončila krachem a uznávaný hokejový pracant odchází do Ruska! Sedmadvacetiletý útočník uzavřel dohodu s Avangardem Omsk. Podle informací iSport.cz dnes již bývalá opora St. Louis Blues se domluvila se sibiřským vedením na tříleté lukrativní smlouvě.



Jde o horkou novinku, detaily společného paktu ještě nejsou známy. Zdroje iSport.cz však hovoří o velice nadstandardních podmínkách, což by mohlo značit roční gáži okolo 4 milionů dolarů. A s tím dodatkem, že po každé sezoně se hráč může vrátit zpět do NHL.

Ačkoli Sobotka není prvním ani posledním českým hráčem, jenž se v ideálním hokejovém věku vydal z NHL do Ruska, jde o překvapivý krok. "Omlouvám se, dneska to nechci rozebírat, v pátek se k tomu vyjádřím," reagoval na čerstvou informaci Vladimír Sobotka.

Rodák z Třebíče si v posledních sezonách vydobyl v zámořské lize patřičný respekt, patřil k vyhlášeným dělníkům ledu, opěvovaným defenzivním útočníkům. Třeba na vhazování patří dlouhodobě k nejlepším hráčům NHL.

S šéfy Blues však nenašel společnou řeč ohledně nového kontraktu, v minulých dnech se mluvilo o tom, že Sobotka půjde k nezávislé arbitráži, která určí jeho nový kontrakt. Laso z Omsku vše přebilo…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud