18. července 2014 • 10:41

Selänne? Dveře u nás zůstávají otevřené, hlásí v Jokeritu

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Helsinský Jokerit stále nevylučuje, že by v barvách finského celku při jeho premiérové sezoně v KHL mohl nastoupit také kanonýr Teemu Selänne. V rozhovoru pro ruský web Sport-Express to připustil generální manažer klubu Jari Kurri. „Naše dveře pro něj zůstávají otevřené. Budeme čekat tak dlouho, dokud bude potřeba,“ uvedl.



Selänne se před dvěma měsíci rozloučil s kariérou v NHL, nicméně od té doby se v ruských médiích spekuluje o jeho možném návratu do mateřského klubu. V Jokeritu vyrostl, před odchodem do zámoří v roce 1992 s ním získal titul. Má přátelský vztah s manažerem a další finskou legendou Kurrim, který přiznal, že už spolu případný comeback probírali.

„Ale bohužel, nic nového na tohle téma zatím říct nemohu. Není však žádným tajemstvím, že jsme o možnosti jeho působení v Jokeritu diskutovali. Teemu se zatím nerozhodl, zda by chtěl pokračovat v kariéře. Ve svém věku a po tolika letech bývá těžké najít další motivaci přidat si ještě jednu sezonu. Na druhou stranu, on neumí lenošit. Můžu jen dodat, že naše dveře pro něj zůstávají otevřené. Budeme čekat tak dlouho, dokud bude potřeba,“ řekl Kurri pro Sport-Express.

Pro celou KHL by to byl jistě ohromný tah, přestupová bomba, která oživí zájem o celou soutěž. Při rozjezdu v ruské lize by se Teemu Selänne stal žolíkem klubu, který ho nosí ve znaku. „Máme dobrý vztah, ale především jde o to, aby měl sám chuť jít ještě na led a měl jistotu, že bude stoprocentně připravený. Teemu není žádný teenager, je mu 44 let, takže zůstaňme trpěliví,“ smál se Jari Kurri.

Když to shrneme, pokud se legendární Selänne nakonec vrátí, nehodlá být jen stínem sebe sama. Útočník, který v NHL strávil 21 sezon a se 1457 body je druhým nejproduktivnějším Evropanem za Jaromírem, by i v KHL rád zůstal platným hráčem. „Přesně takhle to je,“ potvrdil Kurri.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud