13. srpna 2014 • 13:14

Sobotka se v Omsku nestačí divit: Na trestnou musel se soupeřem

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím řadou nezvyklých a ne vždy příjemných zážitků prochází Vladimír Sobotka na štaci v Omsku. Český reprezentant byl u toho, když cestou do kabiny upadl do bezvědomí jeho spoluhráč z obrany Kudroč, jindy zase na stejné trestné lavici pykal s protihráčem.



Dlouhé roky býval zvyklý na luxus zámořských arén a náležitý servis. Sedmadvacetiletý pracant Sobotka se však nedohodl na novém kontraktu v St. Louis Blues a vydal se na lépe placené ruské dobrodružství, kde musí počítat se vším.

S touto misí jsou vždy spojené zážitky, na něž se nelze předem připravit. Každý, kdo východní exotikou prošel, vysype vám z rukávu nemálo historek. Zdá se, že i Sobotka bude mít o čem vyprávět. Už může.

Na přípravném turnaji o Pohár prezidenta Kazachstánu zažil jednu vtipnou a jednu hodně nepříjemnou situaci. Tak nejdřív ta lepší zpráva…

V partii s Novokuzněckem (5:2) běžela 35. minuta, když sudí vyloučili hráče Metallurgu Malinovského. Jenže na vlastní trestnou lavici se Rus ne a ne dostat, dvířka se zasekla a nešla otevřít. S vercajkem neuspěla ani narychlo povolaná technická četa stadionu. A tak nezbylo jiné řešení, než provinilce poslat za soupeřův katr.

A pak už se na tribunách jen čekalo, zda arbitři vyloučí i někoho z druhého tábora, aby absurditě bylo učiněno za dost. Po minutě navštívil soka právě Sobotka. „Občas jsem se s tím už setkal, ale nic příjemného to není,“ reagovala posila Avangardu. „Kvůli té opravě jsme pět minut pauzírovali, což je docela dost. Naštěstí šlo jen o přípravný zápas a ne o play off, kde je nasazení na úplně jiné úrovni. Tam by to vadilo,“ líčil ruským médiím.

V pondělí následovala další nehoda, tentokrát však výrazně vážnější. Na úsměvy nebyl prostor. Zápas s Nižněkamskem byl za stavu 1:1 ukončen poté, co sanitka ze stadionu urgentně odvážela do nemocnice zadáka Kristiana Kudroče.

Sobotkův slovenský spoluhráč neustál ostrou ránu od Jaroslava Alševského. Dvoumetrový tvrďák Kudroč ještě dohrál střídání, vrátil se na střídačku, odkud se záhy vydal do kabiny. A právě cestou do ní ztratil vědomí.

Drsné chvíle obav o život parťáka po čase zředila pozitivní zpráva ze špitálu v Astaně. Někdejší hráč Floridy či Tampy Bay se probral a reagoval na veškeré podněty. K týmu by se měl brzy vrátit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud