19. srpna 2014 • 10:27

Nechtěl jsem pryč, konec Lva mě šokoval, řekl útočník Azevedo

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejovou postavu zrovna nemá, na ledě byl pro Lva Praha ale nepostradatelný. Drobný útočník Justin Azevedo patřil ke klíčovým mužům pražského týmu během tažení do finále Gagarinova poháru v loňské sezoně. Pro příští rok je z něj hráč týmu Ak Bars Kazaň a nezastírá, že náhlý konec Lva jej šokoval.



Justin Azevedo přišel do Prahy před sezonou 2013/14 z finské Raumy a měl být ofenzivním trumfem. V základní části sice zvládl jen devět gólů v osmačtyřiceti utkáních, naplno ale rozbalil svou střeleckou potenci v play off. Třináct tref ve dvaadvaceti zápasech znamenalo dělenou první pozici v celé soutěži. Dařilo se. Jemu i týmu. A pak přišel rychlý konec.

"Když jsem se o konci Lva dozvěděl, byl jsem v šoku. A nejen já, ale celý tým," řekl šestadvacetiletý centr, který ve Lvu hodně držel basu se zámořskými parťáky Ryanem O´Byrnem, Nathanem Oystrickem, Marc-Andre Gragnanim a Spencerem Humphriesem.

Nakonec ale nezáleželo na tom, s kým kdo trávil čas. V dresu pražského týmu byla hodně multikulturní parta, Švédi, Finové, Slováci, atmosféru v kabině si každý chválil. Navíc všechno jde přece lépe, když se vyhrává.

"I když jsme třeba zezačátku věděli, že situace v českém klubu je nejasná, stejně jsem chtěl ve Lvu zůstat. Ale dopadlo to jak to dopadlo, i to se v hokejovém životě stává," řekl Azevedo pro sovsport.ru.

Nad nabídkou z našlapané Kazaně neváhal. "Okamžitě jsem souhlasil," potvrdil Azevedo. A v přípravě na nový ročník KHL se například mohl kochat tímto krásným gólem spoluhráče Jevgenije Medveděva do sítě Nižného Novgorodu.

VIDEO: Trefa Medveděva z přípravného utkání

Azevedo a O´Byrne si rozumí na ledě i mimo něj. Azevedo a O´Byrne si rozumí na ledě i mimo něj.Foto TV iSport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud