23. září 2014 • 18:34

Magnitogorsk v KHL vyhrál díky dvěma Kovářovým gólům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jan Kovář vstřelil v Kontinentální hokejové lize oba góly Magnitogorsku, který porazil 2:1 Novosibirsk. Metallurg vyhrál osm z devíti zápasů v sezoně a vede tabulku Východní konference. Ještě lepší bilanci má na Západě Petrohrad, který i díky asistenci Romana Červenky zdolal 4:3 Vladivostok a osmou výhrou v osmém utkání stanovil nový rekord soutěže.



Nejlepší nahrávač minulého ročníku KHL Kovář se dnes poprvé trefil dvě minuty před koncem první třetiny v přesilovce. Ve 25. minutě vyrovnal za Novokuzněck Vladimir Butuzov, nicméně český útočník strhl v 52. minutě vítězství na stranu Magnitogorsku. Hostující brankář Vasilij Košečkin nezachytil puk odražený od zadního mantinelu a dojíždějící Kovář situace využil ke vstřelení rozhodujícího gólu.

Nejproduktivnější Čech v KHL tak zdvojnásobil svůj střelecký účet v sezoně na čtyři branky. Z devíti zápasů má na kontě 12 bodů.

Na opačném konci tabulky konference i celé soutěže je Jekatěrinburg, tým druhého z bratrské dvojice Kovářů brankáře Jakuba. Avtomobilist s českým gólmanem dnes podlehl doma 2:3 Novokuzněcku a prohrál osmé z devíti utkání v ročníku.

Petrohrad musel o rekordní osmou výhru od začátku sezony tvrdě bojovat. Ještě na začátku 36. minuty prohrával doma s Vladivostokem 0:3, do konce druhé části však dvěma brankami snížil a dalšíma dvěma góly v 45. a 46. minutě skóre otočil. Červenka se asistencí podílel na vyrovnávací trefě Patricka Thoresena v přesilovce.

V brance SKA stál stejně jako v předchozím duelu v Nižněkamsku Jevgenij Ivannikov, český gólman Alexander Salák byl na lavičce. Salák naposledy odchytal jednu třetinu utkání proti Chanty Mansijsku minulou středu.

Čeští hokejisté se gólově prosadili v obou týmech v utkání Chanty Mansijsku s Čeljabinskem. Domácí Jugra měla zápas dobře rozehraný, po brance Lukáše Kašpara z 39. minuty vedla 3:1, ale Traktor vyhrál 4:3 po samostatných nájezdech. Na obratu měl podíl i Martin Růžička, jenž po přihrávce Jana Bulise v 55. minutě vyrovnal na 3:3 a poslal zápas do prodloužení. V nájezdech jako jediný uspěl hostující Andrej Kosticyn, Kašpar se neprosadil.

K výhře Podolsku 4:3 na ledě Jokeritu Helsinky pomohl gólem Roman Horák, který zaznamenal v přesilovce třetí branku. Mezi střelce se zapsal také obránce Ondřej Němec z Atlantu, jenž sice překonal v oslabení umístěnou střelou Jakuba Sedláčka v brance Dinama Riga, ale pouze korigoval na konečných 2:4.

Kontinentální hokejová liga:

Jekatěrinburg - Novokuzněck 2:3 (Petružálek - T. Rachůnek oba 0+1),
Magnitogorsk - Novosibirsk 2:1 (Kovář 2+0),
Ufa - Dynamo Moskva 2:4,
Chanty-Mansijsk - Čeljabinsk 3:4 po sam. nájezdech (Kašpar 1+0 - Růžička 1+0, Bulis 0+1),
CSKA Moskva - Lada Togliatti 3:0,
Čerepovec - Nižněkamsk 2:3 po sam. nájezdech,
Kazaň - Chabarovsk 3:1,
Nižnij Novgorod - Dinamo Minsk 1:2 v prodl.,
Jokerit Helsinky - Viťaz Podolsk 3:4 (za hosty Horák 1+0),
Petrohrad - Vladivostok 4:3 (za domácí Červenka 0+1),
Dinamo Riga - Atlant Mytišči 4:2 (za hosty Němec 1+0). 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud