14. listopadu 2014 • 10:34

Vondrka a spol. jsou opět bez peněz. Slovan jim dluží výplatu

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace je těžká, zlá. Hokejový Slovan Bratislava opět čelí ekonomickým problémům, hráčům se zpožďují výplaty. Tým se čtveřicí Čechů na soupisce na tom není nijak skvěle ani herně, v KHL ztrácí na pozice zaručující play off.



Sympaticky promluvil Maroš Krajči na rovinu, žádné schovávačky. Generální manažer Slovanu přiznal, že momentálně svým zaměstnancům nemůže zaplatit. Jeho klub není ve východoevropské soutěži jediným, který se potýká s podobnými problémy. Finanční situace je dlouhodobě nahnutá například v Rize.

„Rozhodně to není tak, že by byla ohrožena naše sezona. Ale úplně růžové to není,“ cituje Krajčiho web cas.sk. „Náš rozpočet z velké části tvoří příjmy ze vstupného. Ale hlavně je složený z reklamních smluv. Některé z nich jsou vázány na slovensko-ruský byznys, některé na vysloveně ruský,“ vysvětloval.

Vzhledem k sankcím EU není obchod s východním impériem v současné době nejsnazší, z čehož výše uvedené trable plynou. „Splatnost mezd byla na konci října, takže jsme pár dní ve skluzu,“ uvědomoval si šéf „Belasých“.

V mužstvu působí i čeští hokejisté Michal Vondrka, Tomáš Netík, Václav Nedorost a Tomáš Rachůnek, kteří musí kromě peněz řešit i sportovní nezdary. Tým je na jedenáctém místě západní konference a na osmičku ztrácí čtyři body.

Bratislavští byli bez peněz i v minulé sezoně, tehdy na to upozornil právě Vondrka a došlo i na hráčskou stávku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud