24. března 2015 • 10:36

Kovalčuk prý zvažuje návrat do NHL. Vydrží celý rok nehrát?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už poněkolikáté prosakují z KHL zprávy o tom, že Ilja Kovalčuk se v příštích letech chce z Petrohradu vrátit do NHL. Tentokrát s nimi přišel finský server Iltalehti.fi a jsou prý z důvěryhodného zdroje. Jedenatřicetiletý útočník by za moře chtěl zamířit hned po skončení současného kontraktu, tedy na sezonu 2016/17, v cestě ale stojí několik klíčových problémů.



Příběh ruského střelce je úzce spjatý s týmem New Jersey Devils. Tam jednička draftu z roku 2001 podepsala před pěti lety přepychovou smlouvu na patnáct následujících sezon a celé mužstvo se tedy kolem ni začalo stavět. Management Devils tedy utrpěl v létě roku 2013 velký šok, když Kovalčuk najednou sdělil, že chce do Ruska a oznámil "konec kariéry".

A kvůli tomu je jeho možný návrat značně složitý. V případě, že by opravdu v roce 2016 chtěl naskočit do NHL, muselo by jeho návrat schválit všech 30 klubů. A to by mohl být problém, minimálně u Devils na něj totiž mají trochu pifku. Toto pravidlo může Kovalčuk obejít, ale až v případě dosažení 35 let věku. Takže čekání do sezony 2018/19...

Nebo je tu ještě jedna možnost. Kovalčuk by vůbec nemusel čekat na rozhodnutí ligy, kdyby jeden celý ročník vynechal. Pak by se mohl vrátit a nehledět na okolí.

A proč vlastně ta náhlá změna názoru? Kromě toho, že KHL je hráči Kovalčukových kvalit zkrátka dlouhodobě malá, je určitým důvodem i propad rublu kvůli politické situaci v zemi. Rázem je angažmá v druhé nejlepší lize světa podstatně méně lákavé...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud