23. května 2015 • 10:44

Novotný se chopil šance, po Spartě bude chytat za Novokuzněck

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář Filip Novotný, který dokončil uplynulou sezonu jako jednička pražské Sparty, odchází do KHL do Metallurgu Novokuzněck. Podle oficiálních internetových stránek ruského klubu uzavřel v novém působišti roční smlouvu. Podle Sparty však ještě odchod čtyřiadvacetiletého gólmana není definitivně vyřešen.



"Novokuzněck zájem o Filipa Novotného má, to je pravda. Ale je to podobný případ jako u Marka Ďalogy ve spojitosti s Kazaní. Oba mají momentálně ve Spartě platnou smlouvu," uvedl mluvčí pražského klubu Tomáš Zetek. Sparta angažovala na brankářský post Tomáše Pöpperleho, který se naopak z KHL vrátil po působení v Soči.

Novotný v uplynulé sezoně extraligy odchytal v základní části 36 utkání s průměrem 2,24 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 91,19 procenta a jednou udržel čisté konto. V deseti duelech play off měl průměr 2,49 gólu na utkání, úspěšnost 91,40 procenta a také udržel jednu nulu.

Odchovanec Dukly Jihlava má celkem v nejvyšší soutěži na kontě 60 utkání, v kterých měl průměr 2,42 obdrženého gólu, úspěšnost 91,02 procenta a zaznamenal čtyři čistá konta. Novokuzněck byl v uplynulé sezoně druhým nejhorším týmem KHL.

Ve Spartě také skončila smlouva slovenskému brankáři Jaroslavu Janusovi, který přišel v lednu ze Slovanu Bratislava z KHL. Údajně má nyní namířeno do mistrovského týmu Litvínova, odkud odešel Pavel Francouz do Čeljabinsku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud