25. května 2015 • 10:55

Červenka končí v Petrohradu. Do Ruska nepůjde, zkusí znovu NHL?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Roman Červenka předčasně končí angažmá v Petrohradu. Devětadvacetiletý mistr světa z roku 2010 sice letos pomohl týmu k triumfu v play off Kontinentální ligy a zisku Gagarinova poháru, nyní se ale s klubem dohodl na ukončení smlouvy.



"Roman měl ještě platnou smlouvu, ale po vzájemné dohodě byla ukončena," řekl ČTK hráčův zástupce Aleš Volek ze společnosti ALVO sports management. O dalším Červenkově působišti se jedná. "Bude záležet na nabídkách, která bude nejlepší," uvedl Volek.

Jisté je, že odchovanec pražské Slavie nebude pokračovat v KHL. "Dohodli jsme se na tom s Petrohradem," řekl Volek. Červenka by se podle jeho slov nebránil možnosti opět se zkusit prosadit v NHL, kde ve zkrácené sezoně 2012/13 po výluce zámořské soutěže hrál za Calgary.

Pak se rozhodl vrátit do Evropy a podepsal lukrativní tříletou smlouvu s Petrohradem. Účastník letošního mistrovství světa v Praze již po skončení klubové sezony naznačoval, že možná změní dres.

"Nebyl jsem spokojený, to si nebudeme nic nalhávat. Petrohrad je specifické mužstvo a vůbec celá organizace. Je tam hodně kvalitních hráčů, což ukazuje i to, že dvě lajny z Petrohradu jsou v nároďáku," uvedl Červenka na konci dubna. V klubu nedostával tolik prostoru na ledě, ale sám přiznal, že ani jeho výkony nebyly ideální. "Já jsem také mohl hrát lépe, to je bez debat," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud