2. července 2015 • 14:52

Slovan zůstává v KHL! Místo Kýhose ho ale povede kouč Říha

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty bratislavského Slovanu v Kontinentální lize nakonec místo Vladimíra Kýhose povede Miloš Říha starší. Kýhos přitom ještě ve středu pro slovenský deník Plus jeden deň uvedl, že s klubem podepsal roční smlouvu. Slovan zároveň definitivně potvrdil svou účast v nadcházející sezoně KHL.



"Bylo více kandidátů, ale dnes oznamuji, že hlavním trenérem Slovanu Bratislava je po dnešní dohodě s Milošem Říhou právě Miloš Říha. Jde o smlouvu na jednu sezonu," řekl na dnešní tiskové konferenci generální manažer Slovanu Maroš Krajči.

Asistenty ostříleného českého kouče, jenž byl nedávno jedním z hlavních adeptů na uvolněný post trenéra reprezentace po rezignaci Vladimíra Růžičky, však "Belasí" prozatím nepotvrdili. "Ještě to musíme dotáhnout, ale na 99 procent by ten tým měl být tvořený ještě panem Országhem a panem Stantienem," řekl Krajči.

Manažer poněkud zaskočil i slovenské novináře, neboť poslední zprávy hovořily o tom, že trenérem slavného slovenského klubu bude Kýhos.

"Podepsal jsem roční smlouvu a poslal jsem ji obratem panu Šteflovi (sportovnímu řediteli klubu). Ten mi má dát vědět, kdy začneme přípravu," uvedl ve středu Kýhos pro deník Plus jeden deň. Jeho asistentem měl být stejně jako v extraligové Kometě Brno Martin Pešout.

Z konečného rozhodnutí byl Kýhos hodně rozladěný. "Kdyby na rovinu řekli, že mají víc kandidátů, vzal bych to. Ale takhle... Co na to říct? Je to lidské zklamání. Měsíc a půl jsme se Slovanem jednali, bavili se, jak to budeme dělat. Ale posledních čtrnáct dnů mi už to přišlo divný. Bylo mi z jejich strany řečeno, že se pořád jedná o penězích na KHL. Ve finále to dopadlo takhle," uvedl dnes Kýhos v rozhovoru pro server isport.cz.

"Samozřejmě, že jsem z informací ze zákulisí věděl, že se do toho motá Říha. Pomalu přestávám věřit všemu, dneska už neplatí nic. Zvláštní doba. Zajímalo by mě, proč tedy se mnou vstupovali do jednání. Na všem jsme se dlouho domlouvali, písemně se to bralo jako hotová věc. A najednou je všechno jinak," divil se Kýhos.

Se zástupci Slovanu se přitom bavil prý již velmi konkrétně. "Byli jsme se v Brně podívat na sportoviště, kde jsme chtěli 1. července zahájit kemp. Řešili jsme led, posilovnu, hotel, jídlo, pracovní harmonogram, zkrátka všechny zásadní věci. Včetně hráčů, kteří by přicházeli do úvahy jako posily. Slovan mi poslal návrh smlouvy, který jsem jim podepsal a poslal zpátky," zrekapituloval Kýhos.

Šestapadesátiletý Říha naposledy působil v extraligových Pardubicích, kde v průběhu uplynulého ročníku nahradil Zdeňka Veneru a tým vedl společně se svým synem Milošem.

S KHL má Říha bohaté zkušenosti. V samostatné ruské nejvyšší soutěži vedl Voskresensk a Spartak Moskva, s nímž pak pokračoval i v KHL. Poté trénoval Atlant Mytišči, Petrohrad a Omsk.

Krajči také ujistil, že Slovan - přestože měl v předešlých dvou sezonách velké ekonomické problémy - nastoupí do nadcházejícího ročníku KHL, což již v polovině června avizovalo vedení soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud