2. srpna 2015 • 04:57

Sobotka o Omsku: Nic mi tady nechybí, ale do NHL se chci vrátit

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sestavě Omsku se nachází kompletní české trio. Kromě nově příchozích Dominika Furcha a Michala Kempného je v kádru Avangardu i Vladimír Sobotka. Šikovný útočník už na Sibiři působil v minulé sezoně poté, co nesouhlasil s nabídkou smlouvy od St. Louis Blues, jejíž výši určila arbitráž. Přitom ještě před pár týdny byl blízko návratu do NHL.



„V jednu chvíli byl můj návrat hodně aktuální, ale situace se hodně měnila. Nakonec jsem se rozhodl pro Omsk,“ řekl na soustředění v Chomutově.

Zámoří však pro něj zůstává destinací, kam by se chtěl vrátit. „NHL mě stále láká, mám v úmyslu se tam určitě vrátit, ale kdy to bude, to nevím. Teď se soustředím na další sezonu, abych byl ve formě a měl výsledky,“ doplnil centr, jenž se zúčastnil i domácího mistrovství světa v Praze.

Vladimír Sobotka by se rád jednou vrátil do NHLFoto Profimedia.cz

V Omsku se mu zatím líbí. „Nemám si na co stěžovat, vyhovuje mi to tady. Je tady nová hala a nic mi nechybí. Zázemí určitě není na takové úrovni jako v NHL, ale hodně se tomu blíží,“ porovnává.

V KHL si musel zvykat i na odlišný styl hokeje. V zámoří se hraje přímočařeji a důrazněji. „Jsou tady větší hřiště a hraje se víc na puku, zase to není tak kontaktní, ale úroveň určitě není špatná,“ uznal.

Uvítal však příchod českých posil z extraligy, Furcha a Kempného. „Je vždycky lepší, když si s někým můžu popovídat česky, ale je pravda, že to se ostatním spoluhráčům moc nelíbí,“ přiznává s úsměvem.

Právě ruština byla pro něj po příchodu z USA velkou překážkou. „Ze začátku jsem se s jazykem chvíli pral, ale hodně mi pomohl Míra Blaťák, naučil mě dost věcí,“ připomíná přítomnost českého obránce, který před pár týdny zamířil do Čerepovce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud