30. srpna 2015 • 16:27

Souboj bratrů Kovářových vyhrál Jakub, brankář Sedláček má asistenci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN KHL | První souboj v sezoně KHL mezi sourozenci Kovářovými vyhrál brankář Jekatěrinburgu Jakub. Jeho mladší bratr Jan ho sice překonal, Avtomobilist však na ledě Magnitogorsku zvítězil 2:1. Brankář Jakub Sedláček pomohl k výhře Dinama Rigy asistencí.



Nejproduktivnější český hokejista z posledních dvou sezon KHL Kovář se gólově prosadil ve 22. minutě, kdy skóroval po ideální přihrávce Sergeje Mozjakina zpoza branky. Druhým gólem v ročníku snížil na 1:2, ale další gól už v utkání nepadl.

První start v sezoně ozdobil čistým kontem a ještě navíc asistencí gólman Jakub Sedláček, který pomohl Dinamu Riga k výhře 4:0 na ledě Dinama Minsk. Ve třetím duelu dostal poprvé přednost před Joacimem Erikssonem, švédskou posilou lotyšského klubu z farmy Vancouveru. Sedláček pochytal všech 32 střel a v 55. minutě zaznamenal i přihrávku při gólu Mikelise Redlihse na 3:0.

Na výhru nedosáhl další reprezentační brankář Pavel Francouz, jehož Čeljabinsk prohrál doma 1:2 s Omskem. Francouz po druhé inkasované brance ve 12. minutě střídal a nahradil jej Vasilij Demčenko. Asistence v dresu Avangardu si připsali obránce Michal Kempný a útočník Vladimír Sobotka, gólman Dominik Furch zůstal jen na střídačce.

První zisk ve třetím duelu sezony si mohl vychutnat Slovan Bratislava s českým trenérem Milošem Říhou starším, když jeho tým rozdrtil Novokuzněck 6:0. Gólem a asistencí se na tom podílel také útočník Lukáš Kašpar.

Kontinentální hokejová liga:

Čeljabinsk - Omsk 1:2 (za hosty Kempný a Sobotka oba 0+1),
Magnitogorsk - Jekatěrinburg 1:2 (za domácí Jan Kovář 1+0),
Ufa - Chanty-Mansijsk 4:2,
Dinamo Minsk - Dinamo Riga 0:4 (Sedláček 0+1 a čisté konto),
Dynamo Moskva - Chabarovsk 7:2 (za hosty Zohorna 0+1),
Nižněkamsk - Barys Astana 5:2,
Viťaz Podolsk - Vladivostok 5:4 v prodl.,
Slovan Bratislava - Novokuzněck 6:0 (Kašpar 1+1),
Záhřeb - Novosibirsk 4:2 (za domácí Smoleňák a Mertl oba 0+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud