30. září 2015 • 12:47

Erat nám hodně pomůže, nepochybuje lídr Omsku Sobotka

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiéru má za sebou, ve šlágru úterního programu KHL Martin Erat v dresu Omsku a se svými spoluhráči marně dobýval území CSKA, Moskvané vyhráli prestižní mač špičkových týmů svých konferencí 2:0.



Vlastník 881 startů v NHL dorazil do Ruska v sobotu a s novým týmem hned vyletěl na trip. První zastávkou se stala Moskva a její slavný klub s košatou armádní minulostí.

Erat se usídlil na pravém křídle třetí formace vedle Gluchova a Černikova, odehrál přes 15 minut. On, ani jeho výše postavení parťáci si na pevnou obranu domácích nepřišli, za 60 minut vyprodukovali jen 15 střel na branku.

Nicméně, Eratova hra nabídla světlé momenty, byla plná energie, pohybu. Zároveň šlo vidět, že se potřebuje s novými kolegy pořádně sehrát. Časem může uvažovat i o povýšení do prvních dvou formací.

„S ohledem na to, že Martin hrál první zápas sezony, nevypadal vůbec špatně. Jeho silné stránky byly vidět,“ poznal kouč Jevgenij Kornouchov, že v Eratovi stále dřímá solidní potenciál.

V prvním rozhovoru po příletu do velké východní země 34letý univerzál prohlásil, že jedním z důvodů příchodu do Avangardu nese jméno Vladimír Sobotka .

Lídr omské ofenzivy potvrdil kamarádovi z rodné Třebíče, že se nemá čeho obávat. „Řekl jsem mu, že u nás máme výborný tým a že Omsk je velkolepé hokejové město. Martin sám nejlépe ví, jak hrát, má ohromné zkušenosti z NHL, je to šikovný a rychlý hokejista, který naše mužstvo hodně posílí,“ pravil Sobotka po úterní partii s CSKA.

Další přijde ve čtvrtek v Čerepovci.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud