10. prosince 2015 • 13:17

Furch v KHL přišel o neprůstřelnost, Omsk o vítěznou sérii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř 120 minut odolával český reprezentační brankář Dominik Furch soupeřům v Kontinentální hokejové lize, ale v poslední třetině na ledě Chabarovsku jeho neprůstřelnost skončila. Hosté z Omsku se gólově neprosadili, prohráli 0:2 a jejich vítězná série se po pěti zápasech uzavřela.



Furch naposledy kapituloval v 51. minutě sobotního utkání proti Slovanu Bratislava, nad nímž Avangard doma zvítězil 5:3. Následně v úterý ve Vladivostoku udržel počtvrté v sezoně čisté konto a hostům zajistil výhru 1:0 gól českého obránce Michala Kempného.

Dnes v Chabarovsku zastavil Furch 30 střel, v 50. minutě ho ale překonal Michail Železnov a krátce nato i Vladislav Ušenin. Amur díky nim vyhrál čtvrtý zápas za sebou, v pořadí Východní konference se ale na rozdíl od soupeře nachází mimo postupová místa.

Vítězství dnes vychytal jiný český brankář Jakub Kovář, jenž pomohl 36 zákroky k výhře Jekatěrinburgu 3:2 v Novokuzněcku. Místo Alexandera Saláka dostal v brance Novosibirsku přednost Nikita Bespalov a nejlepší tým Východní konference i díky gólu Tomáše Vincoura zdolal 5:2 hosty z Chanty Mansijsku.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Omsk 2:0,
Vladivostok - Barys Astana 4:2,
Novokuzněck - Jekatěrinburg 2:3,
Novosibirsk - Chanty-Mansijsk 5:2 (za domácí Vincour 1+0),
Jokerit Helsinky - Čeljabinsk 5:4 po sam. nájezdech,
Dinamo Riga - Nižněkamsk 4:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud