11. ledna 2016 • 20:09

Neprůstřelný! Brankář Furch vychytal další čisté konto v KHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Dominik Furch vychytal v KHL v druhém utkání po sobě nulu a pomohl nejlepšímu týmu Východní konference Omsku k vítězství 3:0 v Kazani. Pětadvacetiletý reprezentační gólman si připsal osmé čisté konto v sezoně a je v této statistice druhý nejlepší v soutěži.



Furch v Kazani zlikvidoval všech 24 střel hráčů domácího týmu. Avangard vyhrál bez inkasované branky potřetí v řadě a počtvrté během posledních pěti utkání. Nejlepší gólman prosince v KHL Furch minulý týden ve čtvrtek zaznamenal nulu proti Jekatěrinburgu, v sobotu ho pak proti Togliatti napodobil jeho náhradník Denis Kostin.

Bývalý slávistický gólman Furch se osmým čistým kontem v sezoně dotáhl na Ilju Sorokina z CSKA Moskva, před oběma je s 12 nulami rekordman soutěže Alexej Murygin z Jaroslavle.

Omsk po dnešní výhře vede tabulku Východní konference o čtyři body před Novosibirskem, jenž má dvě utkání k dobru.

Zatímco čeští hráči Omsku Michal Kempný, Vladimír Sobotka a Martin Erat se do statistik nezapsali, dařilo se českému triu ve Slovanu Bratislava. Ti svému kouči Miloši Říhovi osladili návrat na led Spartaku Moskva, kde v minulosti působil, a přispěli k výhře 4:0. Dva góly vstřelil Lukáš Kašpar, branku a dvě asistence si připsal Václav Nedorost a dvakrát nahrával obránce Tomáš Kundrátek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud