13. ledna 2016 • 16:06

Petružálek se v Dynamu nedohodl na léčbě ploténky, tak skončil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jakub Petružálek ukončil krátké působení v Dynamu Moskva v Kontinentální lize. Již delší dobu má potíže s ploténkou, kterou potřebuje stoprocentně doléčit. Do té doby si nebude hledat nové působiště.



"Kuba se v Dynamu dohodl na ukončení smlouvy, protože se s klubem rozcházel v tom, kde by si měl léčit zranění ploténky. Tady už dlouhodobě spolupracuje s fyzioterapeutem, jemuž věří. A potřebuje se dát nutně dohromady. Šlo o korektní dohodu, že se kontrakt ukončí," řekl ČTK hráčův zástupce Michal Leimberger ze společnosti Global Management Group.

Za klub, jemuž v roce 2013 výrazně pomohl k zisku Gagarinova poháru, přitom od prosince, kdy podepsal smlouvu po odchodu ze švédského Örebra, Petružálek nastoupil pouze ve čtyřech utkáních. Jednou skóroval. "Hrozilo, že bude pod tlakem, kdy už zase naskočí zpět do hry. A to on nechtěl, protože se potřebuje zcela doléčit. A zdraví má jen jedno," vysvětlil Leimberger.

Po ukončení angažmá na severu Evropy měl velký zájem o šikovného třicetiletého forvarda Litvínov. V současnosti předposlední tým extraligové tabulky se trápí, přestože do sezony vstupoval jako obhájce titulu. K poklesu však přispěl odchod několika klíčových postav a právě držitel bronzu z mistrovství světa 2012 patřil k ofenzivním tahounům Severočechů.

Kam povedou nyní Petružálkovy kroky, zatím není zřejmé. "Dokud nebude stoprocentně zdravý, nebudeme iniciovat žádné rozhovory. Určité výsledky už se dostavují, situace se zlepšuje a nějaký odhad, kdy by mohl být v pořádku, také máme. Věřím, že zájemců o jeho služby bude i pak dost, nikdo ale na druhou stranu nechce podepsat hráče, který není stoprocentně v pořádku po zdravotní stránce," nastínil Leimberger.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud