13. ledna 2016 • 21:00

V KHL zářil Zaťovič, prosadil se i sváteční střelec Roman

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sváteční střelec Ondřej Roman pomohl hokejistům Jekatěrinburgu ukončit pětizápasovou sérii porážek v KHL. Šestadvacetiletý český útočník dnes vstřelil druhý gól v sezoně, kterým rozhodl o vítězství Avtomobilistu 2:1 v Kazani.



Bývalý vítkovický útočník Roman se střelecky prosadil začátkem září v pátém utkání ročníku, shodou okolností také proti Kazani, a na další zásah čekal více než čtyři měsíce. Od poloviny listopadu do začátku ledna nicméně odehrál jen jedno utkání. Dnes se prosadil v 25. minutě, kdy střelou švihem vstřelil druhý a vítězný gól Jekatěrinburgu. V brance Avtomobilistu chyběl Jakub Kovář, jenž nebyl ani na lavičce.

Další čeští hokejisté góly k výhrám svých týmů nepomohli. Lukáš Radil byl jediným střelcem Spartaku Moskva, který doma podlehl 1:4 Záhřebu, v jehož dresu dvakrát asistoval Radek Smoleňák. Ještě o jednu asistenci víc si připsal Martin Zaťovič při výhře Togliatti 5:2 nad Chanty Mansijskem.

Za Slovan Bratislava se po přihrávce Lukáše Kašpara trefil obránce Tomáš Kundrátek, ale sedmizápasová vítězná série svěřenců trenéra Miloše Říhy skončila po porážce 2:3 na ledě Petrohradu. Domácí SKA rozhodl o výhře díky brance Bělova pouhých 20 sekund před třetí sirénou.

Ve skvělých výkonech pokračuje Omsk s brankářem Dominikem Furchem. Avangard vyhrál 2:1 v Rize, připsal si čtvrtou výhru za tři body za sebou a pošesté v řadě bodoval. V těchto šesti zápasech navíc nejlepší tým Východní konference dostal jen dvě branky. O šanci na třetí nulu v řadě připravil Furcha v 18. minutě Edgars Kulda.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud