14. ledna 2016 • 14:53

Rasismus v KHL? Po Hedbergovi prý házeli fanoušci Spartaku banány

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Kontinentální hokejové ligy řeší ojedinělý případ rasismu, jenž je v Rusku spíše známý z fotbalových stadionů. Po středečním utkání mezi domácím Spartakem Moskva a Záhřebem přistály na ledě dva banány, podle všeho v souvislosti s tím, že za Medveščak hraje švédský útočník tmavé pleti Edwin Hedberg.



Incident uvedli v zápise o utkání rozhodčí a KHL dnes oznámila, že se případem začala zabývat. "Liga je toho názoru, že takové chování nemá ve sportu místo," napsali v tiskovém prohlášení představitelé mezinárodní soutěže.

"Tyhle věci by se neměly stávat, ale bohužel se stávají. Hraju v KHL druhou sezonu a je to poprvé, co jsem se s něčím takovým setkal," řekl ruským médiím jednadvacetiletý Hedberg, rodák z kolumbijského Medellínu.

Generální manažer Spartaku Alexej Žamnov uvedl, že na základě televizních záběrů se podařilo muže, jenž házel banány, identifikovat. "Budeme pro něj požadovat zákaz návštěv zápasů našeho klubu. Poskytneme všechny informace, které by mohly pomoci při vyšetřování," uvedl bývalý vynikající útočník.

Rasistické projevy musel v posledních letech řešit ruský fotbal, kde se stali obětí házení banánů či opičích skřeků hráči tmavé pleti včetně slavného Brazilce Roberta Carlose.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud