18. ledna 2016 • 18:08

Koukal dal po dvou letech v KHL dva góly a sestřelil favorita

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Petr Koukal dokázal po dvou letech v KHL nastřílet v utkání dvě branky. Mistr světa z roku 2010 dnes pomohl Jekatěrinburgu dvěma góly a asistencí k vítězství 6:3 nad Magnitogorskem, za který se jednou trefil Tomáš Filippi.



Koukal se poprvé prosadil ve dvacáté sekundě druhé třetiny a z pozice mezi kruhy vyrovnal na 1:1. V druhém dějství bohatém na góly se měnilo skóre hned pětkrát - na 2:2 srovnal za hosty po brejku Filippi a skóre třetiny uzavřel Koukal dorážkou zblízka na 3:3.

Český reprezentační útočník se v úvodu třetí části asistencí podílel na vítězné trefě Anatolije Golyševa, jenž se stejně jako on prosadil dvakrát. Dvě branky dokázal Koukal vstřelit v KHL naposledy 18. ledna roku 2014 ještě v dresu Nižněkamsku.

Jekatěrinburg vyhrál potřetí za sebou přesto, že mu chybí zraněná brankářská jednička Jakub Kovář. Jeho mladší bratr Jan z Magnitogorsku, se 47 body nejproduktivnější Čech v soutěži, se dnes do statistik nezapsal. Koukal je po dnešku mezi Čechy pátý, nasbíral 31 bodů za devět gólů a 22 asistencí.

Patnáctý gól v sezoně Lukáše Kašpara, s 39 body druhého nejproduktivnějšího Čecha, nepomohl Slovanu Bratislava v utkání s Dynamem Moskva. Svěřenci trenéra Miloše Říhy vedli po první třetině i díky Kašparovi 2:0, hosté ale skóre otočili a odvezli si z Bratislavy vítězství 4:3. Slovan drží poslední postupovou příčku do play off v tabulce Západní konference s dvoubodovým náskokem před Záhřebem.

Kontinentální hokejová liga:

Jekatěrinburg - Magnitogorsk 6:3 (Koukal 2+1 - Filippi 1+0)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud