22. ledna 2016 • 15:16

KHL se chystá na Utkání hvězd. Zahrají si i Salák, Kovář a Sobotka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V moskevském Ledovém paláci, který bude v květnu hostit mistrovství světa, se v sobotu představí osobnosti Kontinentální hokejové ligy v osmém Utkání hvězd. Chybět nebude ani trojice českých hokejistů. Brankář Alexander Salák z Novosibirsku i útočníci Vladimír Sobotka z Omsku a Jan Kovář z Magnitogorsku budou hájit barvy Východní konference.



Saláka a Sobotku zvolili fanoušci do základní formace, Kováře vybrali novináři do druhé pětky. Zatímco Sobotka se zúčastní Utkání hvězd KHL poprvé, Salák si zopakuje start z loňska ze Soči a Kovář se představí rovněž podruhé. Premiérově hrál exhibici v roce 2014 v Bratislavě.

Český hokej bude mít největší zastoupení od roku 2012, kdy v Rize nastoupili bek Karel Pilař a útočníci Roman Červenka, Jakub Petružálek a Zbyněk Irgl, na lavičce stál kouč Miloš Říha starší. Rekordní byla česká účast o rok dříve v Petrohradu, kde se představili Dominik Hašek, Jaromír Jágr, Karel Rachůnek, Martin Škoula, Josef Vašíček, Červenka, Lukáš Kašpar a trenér Vladimír Vůjtek starší.

Jediným hráčem, který na exhibici nebude chybět ani poosmé, je ruský útočník Sergej Mozjakin z Magnitogorsku. Duel začne v 15:00 SEČ a přímým přenosem jej vysílá program Sport 1. Předcházet duelu budou dovednostní soutěže.

Nominace na Utkání hvězd KHL v Moskvě:

Západní konference:

Brankáři: Alexej Murygin (Jaroslavl), Ilja Sorokin (CSKA Moskva),

obránci: Mat Robinson (Dynamo Moskva), Nikita Zajcev (CSKA Moskva), Philip Larsen (Jokerit Helsinky), Cam Barker (Slovan Bratislava), Milan Jurčina (Záhřeb), Zijat Pajgin (Soči),

útočníci: Ilja Kovalčuk, Nikita Gusev, Vadim Šipačov (všichni Petrohrad), Alexandr Radulov (CSKA Moskva), Matt Ellison (Dinamo Minsk), Daniil Apalkov (Jaroslavl), Kaspars Daugavinš (Nižnij Novgorod), Dmitrij Kagarlickij (Čepepovec), Brandon Kozun (Jokerit Helsinky).

Trenéři: Dmitrij Kvartalnov (CSKA Moskva), Alexej Kudašov (Jaroslavl).

Východní konference:

Brankáři: Alexander Salák (Novosibirsk), Juha Metsola (Chabarovsk),

obránci: Oskars Bartulis, Jonathon Blum (oba Vladivostok), Alexandr Loginov (Ufa), Vladimir Denisov (Čeljabinsk), Kevin Dallman (Astana), Tobias Viklund (Togliatti),

útočníci: Jan Kovář, Sergej Mozjakin, Danis Zaripov (všichni Magnitogorsk), Vladimír Sobotka (Omsk), Linus Omark (Ufa), Anatolij Golyšev (Jekatěrinburg), Kirill Kaprizov (Novokuzněck), Michail Varnakov (Kazaň), Nigel Dawes (Astana).

Trenéři: Ilja Vorobjov (Magnitogorsk), Andrej Skabelka (Novosibirsk).

Jan Kovář hájí barvy Magnitogorsku
Jan Kovář hájí barvy Magnitogorsku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud