Jakub Hlaváč
8. února 2016 • 22:20

Říha dovedl Slovan do play off: Vítězství pro všechny, ulevil si

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poklona Miloši Říhovi, obrovská euforie na tribunách. Bratislavský Slovan slaví postup do play off hokejové KHL a český trenér je pod ním výrazně podepsán. Pondělní vítězství nad Rigou (3:2p) dává slavnému klubu jistotu účasti v prvním kole vyřazovacích bojů proti CSKA



Už se chystali na oslavy, radost prostupovala ochozy. Slovan po dvou třetinách vedl nad lotyšským sokem i díky zásahu Lukáše Kašpara 2:0 a těšil se na pohodový závěr. Jenže. Bez zábran hrající sok vyrovnal, vytvořil řádné drama. Domácí potřebovali bod. Remízu ubránili, prodloužení pak zvládli.

„Musím říct, že tentokrát jsem ani nervy neměl. Když chcete postup, musíte si ho uhrát,“ vyprávěl Říha po duelu. „Jenom kvůli fanouškům mě mrzí, že jsme to nezvládli ve větším klidu. Mohli si to víc užít, takhle to bylo dosti infarktové klima,“ uvědomoval si.

Teď jeho soubor vyzve soka, který v základní části Kontinentální hokejové ligy dominoval. CSKA Moskva. Historická značka je znovu v plné síle. „Musíme na ně něco vymyslet, něco připravíme. V základní části jsme je dvakrát porazili. Jako jediní,“ upozorňoval český kouč.

V hlavním městě východních sousedů je milován. „Miloš Říha to dokázal,“ hlásal moderátor utkání. Deset tisícovek fanoušků aplaudovalo. „Dokázali jsme to a je to vítězství pro všechny. Pro Slovan, pro Slovensko,“ ulevil si zkušený stratég.

Odhodlán favorita zle potrápit. Tak jak to má ve zvyku.

Velký rozhovor s Milošem Říhou a téma o Slovanu najdete v úterním deníku Sport

Kontinentální hokejová liga:

Slovan Bratislava - Dinamo Riga 3:2 v prodl. (za domácí Kašpar 1+1, Nedorost 0+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud