27. března 2016 • 16:26

Další stanice Čína! Kovalčuk prý míří do nováčka KHL z Pekingu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam s ním? Do nepříjemné situace se dostal ruský hokejista Ilja Kovalčuk, kterého před nedávnem v Petrohradu zbavili kapitánského céčka a také ho vyřadili ho z kádru. Zkušený hokejista, který si netradičním způsobem před lety vytrucoval odchod z NHL teď neví, co s kariérou. Poslední informace zní tak, že by se mohl stát posilou nováčka, tedy týmu Rudá hvězda Kunlun, který bude sídlit v Pekingu.



Je to více než týden, co tiskové agentury vydaly informaci o tom, že šéf ruské federace Vladimir Treťjak a předseda představenstva ligy Gennadij Timčenko podepsali předběžnou dohodu se zástupci týmu z Pekingu. Tomu už zbývá jen do konce dubna doložit informace o tom, že skutečně má dostatečné finanční zázemí a je hotovo.

A nový klub by rovnou mohl získat hodně zajímavou tvář, protože Ilja Kovalčuk podle všeho v Petrohradu dál pokračovat nebude. V ruském velkoklubu už vlastně nehraje ani teď během semifinálových bojů proti CSKA Moskva.

Sága kolem rebela Kovalčuka se táhne už zhruba měsíc. Dvaatřicetiletý forvard byl nejdříve vyřazen z kádru kvůli problémům s asistentem trenéra Vladimírem Fedosovem. O dva týdny později se vrátil, ale vliv na výsledky týmu neměl. Ve čtyřech utkáních nebodoval, připsal si 3 záporné body a klub oznámil, že pro zbytek vyřazovací části by měl hráč zůstat pouze na tribuně.

Ani pro jednu stranu to není nic příjemného. V klubu se určitě nelíbí, že hráč s příjmem 15 milionů dolarů nehraje a Kovalčuk zase bude mít co dělat, aby si aspoň trochu napravil opět pošramocenou pověst. Petohrad sice rychle možný odchod Kovalčuka do Číny popřel, ale znáte to...

Dvaatřicetiletý Kovalčuk sehrál v aktuální sezoně 50 zápasů, nabral 49 bodů (16+33), po návratu z New Jersey před třemi roky zvládl v KHL 218 bodů, v nichž si zapsal 210 bodů (86+124).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud