31. března 2016 • 19:53

Kovář a Filippi slaví. Češi pomohli Magnitogorsku do finále KHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Magnitogorsku otočili pátý semifinálový zápas Kontinentální ligy s Ufou a po vítězství 3:2 ve druhém prodloužení postoupili do finále. V něm se utkají s CSKA Moskva, který ve čtyřech zápasech vyřadil obhájce prvenství Petrohrad.



Na obratu skóre v domácím utkání měli velkou zásluhu čeští útočníci Jan Kovář a Tomáš Filippi. Poté co Metallurg na začátku druhé třetiny dvakrát inkasoval, Kovář ve 27. minutě v přesilovce přihrál Danisu Zaripovovi na gól na 1:2. Filippi si připsal asistenci ve 44. minutě u vyrovnávací trefy Alexeje Bereglazova rovněž v početní převaze. Po prvním bezbrankovém prodloužení rozhodl o postupu Magnitogorsku v 82. minutě Jaroslav Kosov.

Magnitogorsk vyhrál sérii 4:1 stejně jako ve čtvrtfinále s Novosibirskem, v osmifinále prohrál s Jekatěrinburgem dva zápasy. CSKA v play off ztratil zatím jen jediný duel ve čtvrtfinále s Nižním Novgorodem, s bratislavským Slovanem i Petrohradem si poradil v nejkratším možném termínu.

Finálová série o Gagarinův pohár začne 7. dubna na ledě moskevského vítěze základní části. Magnitogorsk trofej získal už v roce 2014, CSKA je ve finále poprvé.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud