11. dubna 2016 • 20:09

Kovář ve finále KHL vystřelil prodloužení, nakonec ale vyhrál CSKA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté CSKA Moskva vyhráli v Magnitogorsku 3:2 v prodloužení a ve finálové sérii Kontinentální ligy vedou na zápasy 2:1. Domácí útočník Jan Kovář vyrovnal v power play 17 sekund před vypršením základní hrací doby, v 79. minutě ale v přesilovce hostů rozhodl svým druhým gólem v utkání Stéphane Da Costa.



První gól padl na ledě Metallurgu až v 37. minutě: z přihrávky Sergeje Mozjakina skóroval Danis Zaripov, kterého moskevští zadáci nechali na chvíli volného před brankou. Na ledě u toho byl i Kovář.

V polovině třetí třetiny CSKA vyrovnal, když Da Costa na červené čáře mocně napřáhl a domácímu brankáři Vasiliji Košečkinovi podjel puk pod betonem. Krátce nato hosté využili přesilovku, Nikita Zajcev zakončil kombinaci do odkryté branky.

Magnitogorsk se pak snažil o vyrovnání, ale uspěl až Kovář v čase 59:43. Českého útočníka našel přihrávkou z rohu kluziště mezi čtyřmi bránícími soupeři Alexandr Sjomin a Kovář se trefil v letošním play off posedmé. Nakonec se ale po další Da Costově střele z dálky, kterou Košečkin marně hledal mezi stínícími hráči, radoval z vítězství nejlepší tým základní části.

Finálová série o Gagarinův pohár pokračuje ve středu dalším zápasem v Magnitogorsku.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 3. zápas:

Magnitogorsk - CSKA Moskva 2:3 v prodl. (za domácí Kovář 1+0), stav série 1:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud