Pavel Ryšavý
8. června 2016 • 22:18

Sobotka si ani nenasadil ponožky: Omsk mi nevěřil. Mysleli, že kecám

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemohl si natáhnout ani ponožky. Hrát hokej? Totální nesmysl, byl rád, že chodí. Vladimír Sobotka se na konci sezony v Omsku pral vyhřezlou ploténkou a skončil na operačním stole. Situaci mu dost komplikoval postoj klubu, šéfové nevěřili, že ho něco trápí. Musel se dívat na kyselé obličeje, že už druhé play off po sobě není fit.



„Nikdo vám do očí nic neřekne, ale postupně se vám donese, kdo vás pomlouvá, jak simulujete nebo, že tohle všechno dělám kvůli mistrovství světa. Taky proto si mě v Omsku nechali, abych na žádný šampionát nejel, mysleli si, že kecám,“ vysvětluje Sobotka pro iSport, proč ho klub tak dusil a nechtěl, aby letěl hned po sezoně do Česka.

„Bohužel někdo nepochopí, že když máte zranění, nejde hrát hokej, ani kdybyste se rozkrájeli,“ dodal. V Omsku byl přitom spokojený. Jenže potíže se zády a následné nepochopení vztahy dost pokazilo.

Vladimír Sobotka na tréninku národního týmu
Vladimír Sobotka na tréninku národního týmu


Spoluhráči jeho potíže chápali, šéfové Omsku ne: „Kluci se mě v kabině ptali, co mi je, tak jsem jim říkal o plotýnce, že se nemůžu hýbat. Jeden řekl, že to není sranda, že to měl taky, další, ať si nechám dát injekce a měsíc stojím, ať se doléčím... Bohužel tam ten čas nebyl. Dal jsem si injekci a za dva dny šel na led.“

Co s ním bude dál? Zatím neví. Reprezentační útočník začal tento týden svoji situaci řešit s agenty, zájem o českého pracanta by v NHL byl, Omsk ho ale nehodlá jen tak pouštět. Pokud se ho podaří vyvázat ze smlouvy v KHL, je reálné, že znovu navlékne dres St. Louis, odkud odešel před dvěma roky, když se s klubem nedohodl na platu a spor skončil až u arbitráže. S Blues ale rozhodně nejsou na kordy.

„Já chtěl nějakou částku, St. Louis si řeklo, že ji nedají. Nevidím ale jediný problém, proč bychom se nemohli sejít jednou znovu,“ říká Sobotka.

Celý rozhovor s Vladimírem Sobotkou najdete ve čtvrtečním Sportu

Co si prožil v Omsku na konci sezony?

Bude fit pro Světový pohár?



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud