23. srpna 2016 • 17:40

Furch udržel v prvním zápas KHL čisté konto, mistr začal výhrou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontinentální hokejová liga začala výhrou mistra. Magnitogorsk v repríze finále minulého ročníku porazil CSKA Moskva 3:2 a jeho hráči včetně Jana Kováře a Tomáše Filippiho získali takzvaný Otevírací pohár. Brankář Omsku Dominik Furch vstoupil do sezony KHL vychytaným čistým kontem. Český reprezentační gólman zlikvidoval 14 střel hráčů Chanty-Mansijsku a pomohl Avangardu k vítězství 1:0.



Prvním střelcem nového ročníku byl už ve 3. minutě útočník hostujícího CSKA Dmitrij Kugryšev, domácí ale ještě do první přestávky skóre otočili. Na začátku druhé třetiny Metallurg ještě zvýšil z přesilovky a soupeři už nepomohly k obratu ani druhý Kugryševův zásah ani závěrečná power play.

Úspěšně zahájil své působení v Jekatěrinburgu bývalý sparťanský útočník Jan Buchtele. Spolu se zkušeným krajanem Petrem Koukalem si vzájemně přihráli na góly a s bilancí 1+1 přispěli k vítězství Avtomobilistu 5:3 v Novosibirsku. V barvách Sibiru, jemuž chyběla kvůli distanci ze závěru minulé sezony brankářská jednička Alexander Salák, si jednu asistenci připsal bývalý Bucheteleho spoluhráč ze Sparty Adam Polášek.

Gólově se v dresu Kazaně uvedl útočník Jiří Sekáč, jenž se vrátil do KHL po dvouletém působení v zámoří. Český reprezentant rozhodl brankou v oslabení po přihrávce bývalého spoluhráče ze Lva Praha Justina Azeveda duel proti Slovanu Bratislava, který Ak Bars vyhráli 2:1.

Kontinentální hokejová liga:

Magnitogorsk - CSKA Moskva 3:2

Novokuzněck - Barys Astana 4:2

Novosibirsk - Jekatěrinburg 3:5 (Polášek 0+1 - Buchtele a Koukal oba 1+1)

Omsk - Chanty-Mansijsk 1:0 (čisté konto Furch)

Čeljabinsk - Petrohrad 2:1 v prodl.

Ufa - Čerepovec 3:2

Lada Togliatti - Záhřeb 2:3 (za hosty Krejčík 0+1)

Kazaň - Slovan Bratislava 2:1 (za domácí Sekáč 1+0)

HK Soči - Dinamo Riga 3:1

Spartak Moskva - Jokerit Helsinky 1:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud